Tiltalt for å ha voldtatt eks-kjæresten tre ganger

En 29 år gammel oslomann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen brukte han kniv de to første gangene for å tvinge seg til samleie, og siste gang ble hun sex-misbrukt blant annet med en dildo, mot sin vilje.

29-åringens forsvarer, advokat John Arild Aasen. sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld.

-  29-åringen forklarer at kvinnen har diktet opp at det seksuelle samkvemmet var voldtekt ved de tre anledningene, sier advokaten.

Ifølge kvinnens forklaring ble hun voldtatt på sin hybel i Oslo tre ganger i april. Etter det siste påståtte overgrepet 28. april gikk kvinnen til politiet og anmeldte 29-åringen for voldtektene. Mannen ble arrestert og varetektsfengslet.

Politiet kritisert

Etter åtte uker i varetekt, ble 29-åringen, mot politiets vilje, løslatt av Borgarting lagmannsretts kjæremålsutvalg. Dommerne rettet knusende kritikk mot politiet.

Lagmannsretten begrunnet løslatelsen med at politiet ikke har gjort jobben sin, fordi det ikke forelå «tilstrekkelig hurtighet» i etterforskningen. I forbindelse med at politiet måtte la mannen gå, ble han ilagt besøksforbud overfor kvinnen.

I slutten av august ble 29-åringen arrestert på nytt, fordi han tre ganger skulle ha brutt besøksforbudet ved å ta kontakt med ekskjæresten. En gang skal han ha tatt kontakt på kvinnens arbeidsplass.

Fikk meldeplikt

Oslo tingrett løslot 29-åringen fordi dommerne mente det ikke var fare for at han ville unndra seg straff. I stedet fikk han meldeplikt for politiet.

29-åringen er også tiltalt for legemsfornærmelse mot kvinnen i april. I Grensen i Oslo skal han ha holdt henne fast, slått henne i magen og på kroppen og ristet henne.

Statsadvokat Linda Jeanette Myrdal har i tiltalebeslutningen tatt forbehold om å legge ned påstand om erstatning/oppreisning for kvinnen.