Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for å ha voldtatt politikvinne, realitystjerne og kona til norgesmester

Spyttet politikvinnen i ansiktet og kalte henne «snutehore», ifølge tiltalen.

ÅSTED: På denne Oslo-adressen, der den tiltalte mannens kamerat og hans kone bodde, skjedde to av overgrepene, ifølge tiltalen. Foto: Anders Rikstad / Dagbladet
ÅSTED: På denne Oslo-adressen, der den tiltalte mannens kamerat og hans kone bodde, skjedde to av overgrepene, ifølge tiltalen. Foto: Anders Rikstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag starter en omfattende straffesak i Oslo tingrett der en mann i 30-åra står tiltalt for voldtekt av tre kvinner.

Rettsprosessen er en avlegger til saken der en tidligere norgesmester (43) i fjor ble dømt til ti års forvaring for ekstrem vold og en rekke overgrep mot sin tidligere kone.

Lang tid Tiltalte er kamerat av den tidligere norgesmesteren, og var siktet i samme straffesak som ham inntil politiet valgte å skille sakene i to separate rettsprosesser. Forholdene i tiltalen skriver seg fra 2012, men kommer altså først nå opp for retten, nær fire år etter.

- Denne saken har en saksbehandlingstid som er helt hinsides, og som har vært en voldsom belastning for både min klient og helt sikkert også de andre i sakskomplekset, sier den tiltalte mannens forsvarer Nils Christian Nordhus til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere skrevet om at norgesmesteren gjentatte ganger inviterte til sexorgier sammen med sin kone, og at den nå tiltalte mannen var siktet for å ha voldtatt en realitystjerne som deltok på disse treffene, der også en politikvinne var til stede.

- Var bevisstløse Mannen i 30-åra er tiltalt for å ha voldtatt både norgesmesterens kone, realitydeltakeren og politikvinnen. Under overgrepene mot sistnevnte spyttet han henne i ansiktet, kalte henne «snutehore» eller «snuteludder», samt sparket eller dyttet henne, ifølge tiltalen.

Kvinnen har nå sluttet i politiet.

Ifølge tiltalen foregikk to av overgrepene hjemme hos norgesmesteren og kona, mens ett skjedde hjemme hos den tiltalte mannen. Kvinnene var ute av stand til å motsette seg handlingen som følge av rus, eller var bevisstløse av andre årsaker.

Under saken mot idrettsmannen kom det fram at det under treffene i gruppa var stort inntak av rusmidler som GHB, amfetamin og kokain. Ifølge VG var norgesmesteren til stede under minst to av voldtektene i saken som nå skal for retten.

- Tiltalen mot min klient gjelder andre forhold enn de [norgesmesteren] er dømt til forvaring for, understreker forsvarer Nordhus.

Nekter straffskyld Tiltalte filmet overgrepet hjemme hos ham selv, ifølge tiltalen, og etter det Dagbladet erfarer, vil nettopp film være blant bevisene som legges fram i retten når saken nå kommer opp.

Nordhus vil ikke kommentere relasjonen mellom tiltalte og de tre fornærmede, eller hva slags relasjon klienten har hatt til den forvaringsdømte norgesmesteren.

FORSVARER: Advokat Nils Christian Nordhus er forsvarer for den tiltalte mannen.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Nils Christian Nordhus er forsvarer for den tiltalte mannen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Min klient nekter straffskyld. Saken er ytterst privat for flere aktører, følgelig ønsker jeg ikke kommentere saken nærmere, sier advokaten til Dagbladet.

De tre fornærmede kvinnenes bistandsadvokater ønsker ikke å kommentere saken før hovedforhandlingene starter til uka.

Ønsker lukkede dører Det er satt av seks dager til behandling av saken i retten, og det er begjært lukkede dører.

- Det var tiltalte selv som først begjærte lukkede dører - av hensyn til eget privatliv og privatlivet til andre aktører som denne saken gjelder, sier Nordhus.

Dagbladet er kjent med at ett av vitnene i den kommende saken er den 43 år gamle norgesmesteren - som i tillegg til forvaringsdommen ble dømt til å betale sin nå fraskilte kone 1,7 millioner kroner i erstatning, ifølge Nettavisen.

BISTANDSADVOKAT: Advokat Thomas Randby representerer en av de fornærmede kvinnene i saken.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Advokat Thomas Randby representerer en av de fornærmede kvinnene i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer