Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for å lure kjærester

En svensk storsjarmør (40) skal ha tatt norske kvinner med storm, og lurt ofrene for flere hundre tusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen må møte i Oslo tingrett på nyåret tiltalt for grovt bedrageri overfor fem kvinner. I oktober 1998 ble svensken frifunnet for underslag og bedrageri mot to kvinner fra Trøndelag, delvis fordi ord sto mot ord. Kvinnene hevder fortsatt at de har forklart sannheten både overfor politiet og i retten.

-  Naive kvinner

Forsvarer Heidi Ysen sier at hennes klient nekter straffskyld.

-  Kan kvinnene dokumentere sine påstander, er han villig til å gjøre opp for seg. Jeg synes imidlertid at kvinnene må påta seg ganske mye skyld sjøl. Etter min mening har de vært ekstremt godtroende og naive overfor 40-åringen. Dette sagt under forutsetning av at de faktiske forhold er slik kvinnene har forklart til politiet, sier Heidi Ysen til Dagbladet.

40-åringen er tiltalt for grovt bedrageri overfor en Oslo-kvinne (27), som han møtte på restauranten 3 Brødre i Karl Johans gate i september i 1998. De ble raskt kjærester.

Penger til datautstyr

Ifølge tiltalen skal svensken ha lånt 17 400 kroner av kvinnen og en PC verdt 20 000 kroner, samt ha leid en bil og opprettet et mobilabonnement i kvinnens navn.

Kvinnen forklarer til politiet at 40-åringen framsto som kjekk, sjarmerende og sjølsikker.

En 41-årig Oslo-kvinne har anmeldt svensken for grovt bedrageri til en verdi av 127 000 kroner i form av lån, mobilabonnement, datautstyr og leiebil.

-  Vi ble kjærester, men etter hvert ble jeg klar over at han løy for meg, hevder hun.

En Hadelands-kvinne (34) hevder hun ble svindlet for til sammen 40 000 kroner av svensken.

-  Svensken virket tillitsfull og ordentlig. Han fortalte at han og svogeren drev en butikkjede i Sverige som het Ranini, forklarer 34-åringen.

-  Et mønster

En kvinne (25) fra Akershus forklarer at hun lånte 40-åringen over 40 000 kroner.

-  Etter hvert har jeg skjønt at bedragerier overfor kvinner er et mønster for svensken, som han ikke vil forandre på. Det er viktig å stoppe ham, før han legger flere menneskers liv i ruiner, forklarer 25-åringen.

Den femte kvinnen (40) fra Oslo er 40-åringen tiltalt for å ha svindlet for 15 000 kroner i kontanter, og for ikke å ha levert tilbake en PC til 17 000. Han skal også ha opprettet et mobilabonnement og leid bil i kvinnens navn.

-  Vi skulle flytte sammen, og jeg bidro økonomisk med utstyr til leiligheten, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media