Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysfjord-saken:

Tiltalt for å utnyttet psykisk utviklingshemmet seksuelt - nekter straffskyld

En mann i 50-årene nektet straffskyld da den andre Tysfjord-saken startet i Ofoten tingrett torsdag. Politiet og bistandsadvokaten slakter politiets tidsbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt for å ha utnyttet en kvinnes psykiske utviklingshemming til å skaffe seg seksuell omgang. Overgrepene har ifølge politiet skjedd ved en eller flere anledninger i en liten bygd i Tysfjord i perioden 12. september 2008 til 2. november 2011.

Den tiltalte Tysfjord-mannen har hele tiden nektet straffskyld, og gjentok dette da rettssaken startet torsdag formiddag, melder NRK.

Politiadvokat Siv Remen i Nordland politidistrikt sier til NTB at saken var kjent for politiet allerede da VG i juni 2016 fortalte historien til elleve kvinner og menn som fortalte at de var blitt utsatt for seksuelle overgrep i Tysfjord. I retten torsdag fortalte Remen at tiltalen ble tatt ut 12. april 2016, men beklaget at det hadde tatt så lang tid å etterforske saken.

Tiltaltes forsvarer, advokat Alf-Martin Solvin, sa i retten at han aldri har opplevd en grovere overtredelse, og kaller politiets unnskyldninger uholdbare. Han mener tidsbruken kan få betydning for vurderingen av bevisene i saken. Kvinnens bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik sluttet seg til Solvins kritikk, og kalte den en skandale.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!