Tiltalt for baby-mishandling

Et ungt samboerpar fra Telemark er tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter overfor sitt eget spedbarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barnet skal ha blitt påført livstruende hodeskader som følge av filleristing, såkalt shaken baby syndrome.

Det er avisa Varden som melder om saken, der spedbarnet ifølge tiltalen skal ha blitt utsatt for «livstruende handlinger», som medførte «blødning under den harde hjernehinne og netthinneblødning».

Det var leger ved Rikshospitalet som slo alarm fordi de mente barnet kunne ha blitt skadd som følge av mishandling.

- Ikke mishandlet - Foreldrene kan ikke forstå at de har utsatt barnet for skadelig behandling. Det er ikke snakk om mishandling overhodet, dette er kjærlige foreldre som bare vil barnet sitt godt, sier farens forsvarer, advokat Jonny Sveen til avisa.

Mishandlingen skal ha skjedd i begynnelsen av 2009, et halvt år etter skal samme baby igjen ha blitt mishandlet.

På sommeren ble barnet brakt til lege med brudd i venstre legg, blødninger i begge armhuler, blåmerker på overleppa og blødning i øyet.

Påtalemyndigheten mener paret enten har påført barnet skadene selv, eller utvist straffbar passivitet ved å ikke forhindre det.

Sjelden i Norge Shaken baby syndrome er en form for barnemishandling som bare blir oppdaget 10 - 15 ganger i året i Norge.

Alvorlig filleristing av spedbarn kan være dødelig, og det kan påføre barnet varige hjerneskader.

- Meg bekjent er dette et friskt og sprudlende barn som ikke har noen skader nå, sier advokat Jonny Sveen til Varden.

Saken mot det unge foreldreparet ble først henlagt av både politiet og statsadvokaten. Tiltalen er tatt ut på Riksadvokatens ordre.