Tiltalt for biljuks

Trafikkinspektøren skal ha trikset med registreringer av Porsche og Mercedes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tidligere inspektør ved Statens vegvesens trafikkstasjon på Lillestrøm er tiltalt for brudd på straffeloven i forbindelse med registrering av to kjøretøy.

Tiltalte, som er 44 år gammel, sluttet i sin stilling ved trafikkstasjonen på Romerike i fjor sommer.

Ifølge tiltalen skal 44-åringen ha godkjent et motorbytte og utstedt vognkort på en Mercedes, uten at han i det hele tatt så bilen. Sommeren 2003 skal han også ha godkjent og utstedt vognkort til en Porsche, uten at han så denne heller.

Mannen er tiltalt både for dokumentfalsk og for grov uforstand i tjenesten. Dokumentfalsk kan straffes med bøter eller inntil tre års fengsel.

Opprettholder suspensjon

Tiltalte er en av flere ansatte i Statens vegvesen som har kommet i politiets søkelys.

Dagbladet.no har tidligere avdekket at en overingeniør ved trafikkstasjonen i Fredrikstad har importert, bygget om og solgt over 40 kjøretøy i løpet av noen år. Blant annet skal han ha kjøpt og solgt bilvrak som egentlig skulle være hogd opp.

Mannen er for tiden suspendert, et vedtak som ble opprettholdt i ansettelsesrådet til Statens vegvesen senest mandag denne uken.

Dagbladet.no kunne også for kort tid siden avdekke at en ansatt ved trafikkstasjonen på Billingstad i Asker i Akershus er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med registrering av flere kjøretøy.