Sverige

Tiltalt for brutalt drap på ekskona

Småbarnsmoren Beata Ratzman ble funnet drept i Sverige fjor. Nå er den tidligere ektemannen tiltalt for drapet.

DREPT: Småbarnsmoren Beata Ratzman ble drept i september i fjor. Nå er eksmannen tiltalt. Foto: Privat
DREPT: Småbarnsmoren Beata Ratzman ble drept i september i fjor. Nå er eksmannen tiltalt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 24. september i fjor forsvant Beata Ratzman (32) sporløst i Malmö, Sverige. Siste gang hun ble sett var i en hvit bil sammen med eksmannen i 50-åra, ifølge vitner.

Ni timer etter at kvinnen forsvant ble eksmannen arrestert av politiet. På det tidspunktet nektet han for å ha noe å gjøre med ekskonas forsvinning.

Mannen i 50-åra er i dag tiltalt for drapet på Ratzman. Han innrømmer at han tok livet av henne, men nekter likevel straffskyld i saken.

Det skriver den svenske avisa Expressen.

Brutalt drept

Mannen er siktet for å ha drept ekskona ved enten å ha kuttet halsen hennes med en skarp gjenstand, eller å ha kvalt henne med en veskestropp, ifølge avisa.

Den endelige dødsårsaken er ikke fastslått på nåværende tidspunkt.

Det var ikke før liket til Ratzman ble funnet i Bökeberg, en måned etter drapet, at mannen innrømmet at han drepte henne og dumpet liket. Han fortsetter imidlertid å nekte straffskyld for drapet på ekskona.

Mannen er også tiltalt for vold, da han skal ha slått kvinnen i ansiktet kvelden før drapet.

DRAPSFORSØK: En kvinne fra Finland er siktet for drapsforsøk etter å ha dyttet en mann ned på togskinnene 3. juli i Stockholm. Vis mer

Stedet hvor kvinnen ble drept er ikke spesifisert i tiltalen, men etter en leteaksjon i fjor fant politiet blant annet Ratzmans ødelagte håndveske i Ystad, flere mil fra stedet der liket ble funnet.

Ble truet og slått

Ett år før hun ble drept skal Ratzman ha fortalt sin mor, som bor i Polen, om trusler og vold fra ektemannen.

I slutten av august, to måneder før hun forsvant, hadde Ratzman fått tildelt en bolig gjennom sosialtjenesten i Malmö. På samme tid hadde hun anmeldt ektemannen for overfall, skadeverk og ulovlige trusler.

Hun søkte på dette tidspunktet om skilsmisse, og begjærte besøksforbud mot ektemannen. Sistnevnte ble avslått, ifølge Expressen.

Da moren til Ratzman snakket med henne for siste gang, fortalte hun at datteren var glad for å ikke lenger bo sammen med eksmannen, og at hun følte at ting begynte å falle på plass.

- Det var ingenting som avslørte hvilken tragedie som skulle komme, sa moren til Ratzman da.

Dagen etter telefonsamtalen med moren skal Beata ha blitt sett for siste gang, ifølge vitner, sammen med sin eksmann i Oxie utenfor Malmö. Samme dag ble hun drept på brutalt vis.

Ratzman er nå gravlagt i Polen, hvor moren hennes besøker graven hver uke, ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer