«NINJASVERD»: Politiet omtaler dette kinesiske sverdet som et ninjasverd, ifølge Expressen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 / Det svenske politiet
«NINJASVERD»: Politiet omtaler dette kinesiske sverdet som et ninjasverd, ifølge Expressen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 / Det svenske politietVis mer

Tiltalt for dobbeltdrap med ninjasverd i Stockholm:
- Du drepte noen på grunn av en HUND?

Finsk bygningsarbeider nekter straffskyld før rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 13. april ble det meldt om en brann i Botkyrka.

Stockholmspolitiet rykket ut, men det de fant var ikke bare flammer.

De fant også to døde menn, i henholdsvis 60-årene og 40-årene, med tydelige stikk- og slagskader, samt to eksotiske sverd.

Det skriver Expressen om sporene som ledet til at en 27 år gammel finsk mann ble pågrepet i mai, for så å flykte til Finland, før politiet pågrep ham på nytt.

- Jeg nekter for alt, sa mannen under sitt første avhør på svensk jord.

Fant blodspor

Avhøret ble gjennomført etter at det svenske politiet først sikret seg flere beviser.

Blant de Expressen omtaler er blodspor på en veske mannen hadde med til Finland, og at politiet også fant den siktedes DNA på plastsekken den ene av de drepte var pakket inn i da de fant liket.

«Den siktede svarer nei. Han har ikke noe å si. Han husker ikke noe av dette», står det i politirapporten.

SMS fra kjæresten

I rapporten oppgis det at den tiltalte vedgår å ha vært i Sverige i tidsrommet der de to mennene ble drept. Han har også forklart at han kjøpte kokain og amfetamin, og at han blandet dopet med medisin mot angst.

Samtidig viste aktor Ida Arnell forrige fredag til en hund eid av en av de drepte som et mulig motiv.

Den døde få dager før det mistenkte dobbeltdrapet, og den tiltalte skal i april ha mottatt følgende melding fra sin kjæreste:

«Du drepte noen på grunn av en HUND? Jeg vet at du elsker den, men hva med meg? Hva med vår framtid?».

- Flere personer i leiligheten

Til Stockholm-avisa Mitti sier Arnell at politiet også kjenner til en SMS som bekrefter at den 27 år gamle finnen var svært glad i hunden.

Bygningsarbeiderens advokat, Ismo Salmi, oppgir på sin side at hans klient ikke hadde noen relasjon til dyret. Han mener at politiet har pågrepet feil person.

- Det var flere personer som ferdes i denne leiligheten, og andre enn ham hadde motiv for å drepe de to. Det finnes absolutt ingenting som knytter min klient til mordet.

Viser til mishandling

Da Mitti trekker fram blodet som politiet fant i tiltaltes leilighet, svarer Salmi dette:

- Mye tyder på at en av personene ble mishandlet i løpet av dagene før (drapet. red.anm.). Blodet kan ha kommet som følge av en av de hendelsene.

Ismo Salmi understreker også at hans klient nekter for å ha stjålet noe fra de avdøde, samt for å ha stiftet brannen i Botkyrka.

Ifølge Expressen skal saken opp i Södertörns tingrett i neste uke.