Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for dobbeltdrap var psykotisk, nekter straffskyld

Tiltalt for å ha drept en kvinne og en mann i Oslo i fjor.

DREPT VED GARASJEANLEGG: Catrine Røthe (42) ble drept utenfor et garasjeanlegg på Manglerud. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DREPT VED GARASJEANLEGG: Catrine Røthe (42) ble drept utenfor et garasjeanlegg på Manglerud. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tunisisk mann som er tiltalt for å ha drept en kvinne og kort tid senere en mann i Oslo i desember fjor nektet straffskyld da dobbeltdrapssaken startet.

Den 56 år gamle mannen var psykotisk da han stakk ned og drepte Catrine Røthe (42) på Manglerud og Fathi Rzaiguia (50) på Grønland en halvtime senere, er konklusjonen til de rettspsykiatrisk sakkyndige. Han var strafferettslig utilregnelig i gjerningsøyeblikket og kan ikke dømmes til straff.

Aktor har derfor varslet at han vil legge ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

56-åringen nektet straffskyld da drapssaken startet i Oslo tingrett tirsdag morgen. Han vil kun være til stede i salen under saken første dag. Retten tar saken opp til doms først 15. november.

Tiltalte, som tidligere er utvist fra Norge, hadde hatt et forhold til den drepte kvinnen. Han har vært tvangsinnlagt på Dikemark siden drapene skjedde sted 9. desember.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!