Tiltalt for dødelig vold mot nordmann i Danmark

Rettssaken startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rettssaken mot en 25 år gammel mann fra Kristiansand som står tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge mot en annen nordmann i Danmark i fjor høst, startet i Aalborg byrett torsdag.

Etter to uker døde Terje Tørrissen (49) fra Porsgrunn av skadene på Sykehuset Telemark. 25-åringen er tidligere straffedømt for vold i Norge, melder Telemarksavisa.

Ifølge tiltalen skal tiltalte ha gått løs på 49-åringen med flere slag utenfor Radisson Blu Limfjord Hotel i Aalborg, og deretter sparket ham gjentatte ganger i hodet mens han lå på bakken slik at han havnet i koma.

Dersom retten kommer til at volden skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, kan 25-åringen bli dømt til ti års fengsel. I så fall blir han utvist fra Danmark for å sone i Norge.

Deler av hendelsen er registrert av hotellets overvåkingskameraer som vil bli gjennomgått i retten.

Tiltalte forklarte torsdag at han husker svært lite av den aktuelle dagen fordi han var kraftig påvirket av alkohol.

De to møttes lørdag 7. september i fjor utenfor hotellet i sentrum av Aalborg. Der skal tiltalte ha gått løs på 49-åringen. De ramlet sammen ned en trapp og den eldste av de to ble liggende nede, mens den andre skal ha sparket mot hodet hans.

Det er satt av to dager til saken.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer