Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for drap på datteren

En 29-årig mann fra Bergen er tiltalt for forsettlig drap på sin fem måneder gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale om forsettlig drap mot 29-åringen. Ifølge tiltalen skal mannen 30. oktober i fjor ha drept den lille jenta hjemme.

- Han skal ha slått hodet hennes hardt mot sine egne knær, eller mot kanten av stellebordet eller mot kanten av barnets grindseng, sier adjutant Bjørg Madsen ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.no.

2. november døde den lille jenta på sykehuset. Rettsmedisinerne har konstatert at hun hadde brudd på hodeskallen, blødning i hjernen, ankelbrudd og ribbensbrudd.

Etter det Dagbladet kjenner til skal barnefaren i et av avhørene fortalt politiet at det svartnet for ham da datteren gråt mens han så på cupfinalen på tv.

29-åringen ble varetektsfengslet 26. november og har vært varetektsfengslet siden den gang. Mannen blir nå varetektsfengslet for åtte nye uker.

- Begrunnelsen for fengslingen er forbrytelsens alvorlige karakter, sier Madsen, som mener det kan virke støtende om han blir løslatt.

Politiet vil forsøke å holde mannen vartektsfengslet fram til hovedforhandlingene i retten, som er berammet til 30. oktober, nøyaktig ett år etter at jenta ble påført skadene.

Nederlag

Både politiet og statsadvokaten mente at 29-åringen skulle tiltales for drap under særdeles skjerpede omstendigheter. Det ble også tatt forbehold om sikring. Strafferammen vil i så tilfelle vært på linje med overlagt drap. Riksadvokaten ville det annerledes.

- Riksadvokaten har bestemt at det ikke foreligger særdeles skjerpede omstendigheter, og at det ikke skulle være sikring. Dermed blir saken plassert mer der den hører hjemme, sier 29-åringens forsvarer, Tor Erling Staff.

Strafferammen for forsettlig drap er 15 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media