Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for drap

En 19 år gammel ufaglært helsearbeider er tiltalt for uaktsomt drap etter at en pasient ble forbrent i et badekar. Gutten fikk imidlertid ikke opplæring før han ble satt til krevende oppgaver

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 åringen var på sin tredje vakt på et bokollektiv for sterkt utviklingshemmede i Oslo, da han fikk ansvar for å bade en døvstum kvinne som var sterkt handicappet. Det var ingen skoldingssikring på badekarets tappekran, og ved en feil ble karet fylt med vann over 60 grader. 19 åringen oppfattet ikke at vannet var så varmt, og den døvstumme kvinne greide ikke å slå alarm. Hun pådro seg annengrads forbrenning over store deler av kroppen og døde etter fire dager, skriver Aftenposten.

Fikk ikke opplæring

19 åringen er sterkt plaget av hendelsen. Han var på sin tredje vakt som ekstrahjelp i bokollektivet da ulykken skjedde. Guttens forsvarer Ellen Moen sier til Aftenposten at hun er sjokkert over at administrasjonssjefen i bydelen som eier bokollektivet har tiltalt 19 åringen. Hun mener at ulykken skjedde fordi gutten ikke fikk opplæring før han ble satt til vanskelige oppgaver.

En representant for Norsk Forbund for Psykisk Utviklingshemmede (NFPU) understreker også at ulykken ikke ville ha skjedd dersom opplæring og bemanning på institusjonen hadde vært bedre.