Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for drapet på Gunn

Kim Poulsen, som er tiltalt for drapet på Gunn Merete Lode, må også svare for voldtekt, ran, frihetsberøvelse og trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Gunn Merete Lode (32) ble funnet drept i Herikstadvegen i Bryne på Jæren natt til 26. august 2001. Politiet famlet i blinde i nesten tre år, og trappet ned etterforskningen, inntil dansk politi plutselig fikk DNA-treff via Interpol på gamle Kim Poulsen, som var siktet for flere saker i Danmark.

I går tok statsadvokaten i Rogaland ut tiltale mot 41 år gamle Poulsen. Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 233, første ledd, for forsettelig drap.

Poulsen ble siktet for to andre saker i hjembyen Ålborg i Danmark. Han skal ha truet seg til penger og sex av en kvinne, og etterpå truet med å drepe henne hvis hun gikk til politiet.

I tillegg ble han siktet for å ha truet, bundet og kneblet en annen kvinne. Begge gangene brukte han kniv.

For dette er Pulsen tiltalt for å grovt ran mot to danske søstre, voldtekt, frihetsberøvelse og trusler. Disse sakene kommer også opp for Jæren tingrett når rettssaken begynner 24. januar.

For to uker siden ble det klart at familien til Lode krever nærmere én million kroner i oppreisning og erstatning fra Poulsen. Bistandsadvokat for familien Lode, Harald Øglænd, sa til TV Vest at moren krever til sammen 570 000 kroner.

Faren og søsteren krever 200 000 kroner hver.

DREPT: Gunn Merete Lode.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media