Tiltalt for familievold

En kjent Bergens-advokat er tiltalt for familievold. Ifølge tiltalen skal han blant annet ha brukt en voldsdømt klient til å true sin egen sønn på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den erfarne strafferettsjuristen har i en årrekke jobbet som forsvarer i en rekke høyprofilerte saker i Bergens-området. Selv mener han at han ikke kan straffes for volden og truslene han nå er tiltalt for.

- Jeg erkjenner ikke straffskyld i forhold til tiltalen. Noen ytterligere kommentar har jeg ikke, sier advokaten til Dagbladet.

Framtid på spill

Hele framtida til den profilerte advokaten står nå på spill. Ikke bare risikerer han ubetinget fengselsstraff om han blir funnet skyldig. I tillegg risikerer han å miste advokatbevillingen.

Ifølge tiltalen skal advokatens samboer ha levd i et sammenhengende voldshelvete i løpet av et nesten 20 år langt forhold. Advokaten anklages for jevnlig vold og trusler siden 1985 og fram til i fjor høst. Ved ett tilfelle skal advokaten ha vært så brutal at samboeren fikk brukket en finger. Episoden skjedde i 1996, og ble allerede da anmeldt til politiet. Saken ble imidlertid henlagt, men tatt opp igjen i forbindelse med den ferske tiltalen.

Kalte torpedo hjem

Advokatens tenåringssønn skal også ha blitt utsatt for vold og trusler av sin far. I tiltalen anklages juristen for sammenhengende vold mot ham mellom 1992 og 1999. I tillegg anklages Bergens-advokaten for å ha framsatt drapstrusler mot sønnen.

I september i fjor skal advokaten ha tilkalt en av sine klienter for å stagge sønnen, som angivelig hadde truet faren hjemme i huset i en bydel sør i Bergen.

Klienten er en kjent kriminell størrelse og torpedo i Bergen. Han er blant annet dømt for seksualforbrytelser og grov vold. I fjor høst var den kriminelle 35-åringen siktet for å ha slått i hjel en mann i det kriminelle miljøet i Bergen. Han ble dømt for legemsbeskadigelse, men ikke for å ha forvoldt mannens død.

Imidlertid: Da 35-åringen kom hjem til advokaten, skal sønnen i huset ha blitt fortalt hva voldsmannen var siktet for. Hvis ikke sønnen skikket seg, ville han ifølge faren lide samme skjebne som den døde mannen, heter det i tiltalen.

Advokatsønnen skal ved et tilfelle selv ha skadet sin far, og er nå tiltalt for dette forholdet.

Husbråk

Den kjente advokaten har i løpet av de siste åra vært i politiets søkelys en rekke ganger. Blant annet har han vært siktet for voldtekt og mistenkt for narkotikabruk. Men samtlige saker har blitt henlagt inntil nå.

Etter det Dagbladet kjenner til, vil det bli kalt inn en rekke vitner som mener å kunne bevitne det kvinnen og sønnen i huset anklager advokaten for. Dagbladet kjenner også til at politiet i løpet av flere år har rykket ut til flere tilfeller av husbråk i advokatens hjem. Rapporter fra disse utrykningene vil trolig bli brukt som bevis i den kommende rettssaken.

- Det har vært litt spesielt å ta ut tiltale mot en advokat, men saken i seg selv er ikke mer spesiell enn andre familievoldssaker, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal til Dagbladet.

GROVT: Den profilerte bergensadvokaten skal ifølge tiltalen ha skapt et voldsmareritt for sine nærmeste gjennom en årrekke.