Blind vold

Tiltalt for grov vold mot forsvarsløs kvinne i rullestol: - Unnskyld!

23-åringen, som tirsdag må møte i retten, vil si unnskyld til alle ofrene for alvorlige voldshendelser etter fuktig kveld på Årnes.

SIKTET FOR VOLD: Her blir kvinnen, som satt i rullestol, angrepet av en 22 år gammel mann i Årnes sentrum natt til søndag 20. januar. Mannen er tiltalt for vold mot kvinnen, to andre menn og mot to politibetjenter. Foto: Privat
SIKTET FOR VOLD: Her blir kvinnen, som satt i rullestol, angrepet av en 22 år gammel mann i Årnes sentrum natt til søndag 20. januar. Mannen er tiltalt for vold mot kvinnen, to andre menn og mot to politibetjenter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

23-åringen, som tirsdag må møte i retten, vil si unnskyld for grov vold mot forsvarsløs kvinne i rullestol.

Utestedene på Årnes i Nes på Romerike hadde akkurat stengt da det første slaget falt. En mann i 40-åra fikk kjenne 23-åringens never mot kroppen. Han ble ikke det siste offeret for mannen, som tirsdag må møte i Øvre Romerike tingrett. I løpet av en drøy time gikk han til angrep på flere personer i sentrum av Årnes.

Litt over tre på natta angrep han en kvinne i rullestol. Ifølge tiltalen kastet 23-åringen kvinnen ut av rullestolen hun satt i.

Liv Gustavsen, som bor på Årnes, ble vitne til voldsepisoden.

- Han står over henne og roper og skriker. Plutselig tar han tak og kaster henne ut av rullestolen som om hun var en filledokke. Det var helt uvirkelig å se noen gjøre noe sånt mot en forsvarsløs kvinne i rullestol, sier Gustavsen til Dagbladet.

Ifølge tiltalen skal 23-åringen fortsatt å sparke kvinnen i hodet mens hun lå på bakken, før han flyktet ut i vinternatta.

Vold mot politiet

Omtrent 20 minutter etter den grove volden mot kvinnen i rullestol fikk politiet kloa i mannen.

Ifølge lokalavisa Raumnes, som også omtalte saken først, måtte politiet true med å ta i bruk elektrosjokkvåpen, før de klarte å roe mannen ned. Da hadde han slått og sparket den ene betjenten i hodet og satt tennene i den andre politimannen. 23-åringen er derfor også tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann.

Dagbladet har vært i kontakt med 23-åringen som begikk voldshandlingene.

Mannen (23) fra Nes på Romerike har ikke møtt ofrene for voldshandlingene. Han har forsøkt å komme i kontakt med kvinnen i rullestol for å si unnskyld, men uten hell.

I februar lot han seg intervjue av lokalavisa.

- Jeg håper jeg klarte å videreformidle en unnskyldning der, sier 23-åringen til Dagbladet.

- Jeg vil si unnskyld for det som skjedde. Jeg vil at verken hun, eller noen av de andre ofrene, skal være redd eller nervøs for å gå ut i Årnes sentrum, sier han, dagen før rettssaken begynner.

Alkohol

Han kan ikke forklare hvorfor han gikk til angrep på personene.

- Når jeg når en viss promille, så mister jeg kontrollen. Jeg har ikke drukket alkohol siden den kvelden, sier mannen.

Mannen er tidligere dømt for vold mot politiet etter en russefest på Tryvann. I en dom fra 2017 går det fram at han sparket to polititjenestemenn og skjelte ut en annen.

Han har også en dom på seg for promillekjøring fra 2014.

23-åringen forteller at han har fått mye støtte fra personer rundt seg etter hendelsen.

- Jeg ble ganske skremt av hendelsen selv og har ingen ønsker om at det skal gjenta seg. jeg har derfor valgt å holde avstand til alkohol. Jeg har en familie og ei framtid å ta vare på, så det er andre prioriteringer som er betydelig viktigere enn å drikke, sier nesbuen.

- Jeg ser fram til å bli ferdig med saken og å ta den straffen jeg får.

Påtalemyndigheten kommer til å føre seks vitner i saken. Forsvaret er ført opp med to vitner. Saken er beregnet å gå over to dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer