Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for grovt bedrageri og underlag

Etter nesten to års etterforskning er nå forretningsmennene Carl Fredrik Seim, Tor Arne Uppstrøm og advokat Bertram Vedeler tiltalt for grov økonomisk kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Carl Fredrik Seim er aleine tiltalt for grov økonomisk utroskap for 56,4 millioner kroner.

I tillegg kommer vitnepåvirkning, grovt bedrageri på 15 millioner kroner og medvirkning til grovt underslag på 8,1 millioner kroner.

Mange forhold

Han er tiltalt for to tilfeller av å registrere aksjekapital i selskaper uten at aksjekapitalen var reelt tilstede, forsøk på å kjøpe et aksjeselskap med selskapets egne midler, for å ta penger ut av selskaper og bruke dem til private formål og for å ha unndratt 61 millioner kroner fra beskatning. I tillegg kommer også ei lang liste med regnskapsovertredelser.

Den tidligere forretningspartneren til Seim, kunst- hest og eiendomshandleren Tor Arne Uppstrøm er tiltalt for medvirkning til grov økonomisk utroskap på tilsammen 18,5 millioner kroner, subsidiært heleri for det samme beløpet.

Han er også tiltalt for underslag av tre millioner kroner. Advokat Bertram Vedeler er tiltalt for grovt underslag av tilsammen 11,1 millioner kroner. Seim og Vedeler er også tiltalt for grovt investorbedrageri på 15 millioner kroner.

12 uker

Forretningseventyret som involverte de tre tiltalte startet med oppkjøp av skipsverftet Mjellem og Karlsen i Bergen våren 2002. Det gikk ikke mange månedene før verftet ble slått konkurs i Bergen skifterett og 411 ansatte fikk sparken. Sommeren 2003 ble Carl Fredrik Seim pågrepet på Bergen lufthavn Flesland da han kom hjem fra en ferietur sammen med familien.

- Etterforskningen har vært omfattende, noe også tiltalebeslutningen er et bevis for. Vi vil be om at det blir satt av 12 uker til rettsaken, sier statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen til Dagbladet.

Straffesaken kommer neppe opp for Bergen tingrett før neste år.

TILTALT: Carl Fredrik Seim er aleine tiltalt for grov økonomisk utroskap for 56,4 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!