Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for gruppe- voldtekt

Fire ungdommer er tiltalt for gruppevoldtekt mot ei 16 år gammel jente ved Jordal Amfi. Etter det påståtte overgrepet ble jenta gravid, og hun valgte å ta abort. I Oslo byrett nekter ungdommene straffskyld for det rystende sex-overgrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tiltalte, alle av utenlandsk opprinnelse, skal ha voldtatt jenta etter tur ved ishallen. Førstemann skal ha dratt buksa av 16-åringen og voldtatt henne, mens de tre andre holdt vakt. Deretter skal de tre ha voldtatt henne etter tur.

Nekter

Etter at jenta ifølge tiltalen var blitt voldtatt fire ganger, skal gutten som forbrøt seg mot henne først, ha gjennomført samleie med henne på nytt. Jenta skal på det tidspunktet har vært ute av stand til å motsette seg.
En av de tiltalte sier at han hadde samleie med jenta, men at det var frivillig, og at hun skal ha vært alkoholpåvirket. De tre andre nekter å ha vært med på overgrepet.

Ungdommen, som skal ha gjennomført to samleier med 16-åringen, er dessuten tiltalt for trusler. Under varetektsoppholdet skal han ha uttrykt seg slik at han ble oppfattet som om han hadde til hensikt å drepe jenta.

Truet på livet?

Ifølge en fengselsbetjent sa tenåringen at «når jeg slipper ut, så skal jeg ... mot henne og dem som har anmeldt meg». Dette skjedde samtidig som han rettet to fingrer mot tinningen.

- Dette var egnet til å framkalle alvorlig frykt, mener statsadvokat Per Egil Volledal.

Etter det Dagbladet kjenner til, har jenta i ettertid fått store problemer som følge av saken.

En av guttene er samtidig tiltalt for en rekke såkalte barneran og trusler. Flere av ranene er andre tidligere dømt for. Tiltalte var på vitnelista i den store barneran-saken i Oslo før jul.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media