Tiltalt for hallikvirksomhet

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn fikk tiltalen i dag.

Dominique Strauss-Kahn arrives to attend a French Senate commission inquiry on the role of banks in tax evasion in Paris June 26, 2013.   REUTERS/Charles Platiau   (FRANCE - Tags: BUSINESS POLITICS)
Dominique Strauss-Kahn arrives to attend a French Senate commission inquiry on the role of banks in tax evasion in Paris June 26, 2013. REUTERS/Charles Platiau (FRANCE - Tags: BUSINESS POLITICS)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det opplyser påtalemyndigheten i Frankrike til NTB.

Strauss-Kahn og tolv andre må i retten og svare for anklager om prostitusjon som skal ha foregått på et hotell i byen Lille. Det opplyste påtalemyndighetens kontor i byen fredag.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) har tidligere innrømmet å ha deltatt på sexfester som skal være knyttet til anklagene om hallikvirksomhet.

Etterforskerne i saken har forsøkt å avdekke om Strauss-Kahn var en av arrangørene av festene, hvor prostituerte deltok.

Siktelsen kom i 2012. Hvis han blir dømt kan han bli dømt til 20 års fengsel, skriver Sky News.

Strauss-Kahn trodde han deltok i en partnerbytte-fest, ifølge hans advokat, Henri Leclerc. Han har tidligere fortalt at Strauss-Kahn ikke hadde noen grunn til å mistenke at kvinnene var prostituerte.

Dominique Strauss-Kahn, toppsjef i Det internasjonale valutafondet (IMF) var kandidat for sosialistpartiet i det franske presidentvalget i 2012, men ble i mai 2011 pågrepet av politiet i New York.

Strauss-Kahn var mistenkt for å ha forgrepet seg på en stuepike på Sofitel Hotel ved Times Square midt i teaterdistriktet på Manhattan. Påtalemyndigheten valgte å droppe saken mot Strauss Kahn, etter at det ble reist tvil om stuepiken Nafissatou Diallos troverdighet. Han inngikk et forlik på 34 millioner kroner med værelsespiken som anklaget ham for seksuelt overgrep.

Den tidligere finansministeren Strauss-Kahn kalles for «Den store forføreren» og hadde for tre år siden en affære med en IMF-ansatt. Ifølge Reuters kom han da med en offentlig beklagelse, hvor han innrømmet å ha «dårlig dømmekraft» i den situasjonen

Dagbladet oppdaterer saken.