Tiltalt for heleri og falsk forklaring

Halvard Flatland risikerer seks års fengsel for grovt heleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grovt heleri og falsk forklaring. Det er hovedpunktene i den alvorlige tiltalen Hallvard Flatland skal forsvare seg mot når Oslo tingrett mandag starter straffesaken mot den profilerte tv-kjendisen.

Tiltalen er tatt ut av førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes som nå er knyttet til spesialrådgiver Eva Joly i Justisdepartementet. Politiadvokat Geir Kavli skal derfor føre saken for Økokrim. Flatlands forsvarer er advokat Erling Lyngtveit.

Det er avsatt tre uker til rettssaken. Saken mot Flatland er reist i kjølvannet av straffesaken mot travkusken Atle Hamre, som i fjor høst ble dømt til fem års fengsel for å ha presset Sandefjord-rederen Thor Christensen for nærmere 28 millioner kroner..

Hemmelig konto

Det viktigste punktet i tiltalen mot Hallvard Flatland gjelder grovt heleri etter straffelovens paragraf 317. Her er strafferammen seks års fengsel. Ifølge Økokrim kjøpte Flatland seg et postkasseselskap registrert på de britiske Jomfruøyene høsten 1996 og opprettet en bankkonto i Monaco på selskapets navn.

Kort tid etter ble det overført 520.000 dollar til denne kontoen. Pengene ble overført fra en konto i Sveits som tilhørte et Panama-registrert selskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer