Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for heleri

Metkel Betews kamerat (30) må møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): 30-åringen ble pågrepet ett år etter NOKAS-ranet. Da hadde politiet fått vite at Metkel Betew overnattet hos ham ei tid etter ranet.

I et kott i mannens blokkleilighet fant politiet en sekk med drøyt 3,5 millioner kroner. Kjemiske analyser viste spor av glasstøv, som mest sannsynlig stammer fra de knuste vinduene i NOKAS\' tellesentral i Stavanger. Mandag møter han i Oslo tingrett, tiltalt for heleri av pengene.

Historien startet kort tid etter NOKAS-ranet i april 2004. Ifølge tiltalte var det en kamerat (33) av ham som spurte om han kunne ta vare på noe. Noen dager seinere kom 33-åringen, for øvrig en kamerat av NOKAS-dømte Thomas Thendrup, kjørende i sin Mercedes.

-  Uaktsomt

Den tiltalte 30-åringen tok selv sekken ut av bagasjerommet på Mercedesen og bar den inn i leiligheten. Til politiet har han forklart at han kikket i sekken og så det lå penger der, et beløp han anslo til 200 000 kroner.

-  Jeg kunne ikke i min villeste fantasi tenkt at pengene kunne stamme fra NOKAS-ranet, sa mannen da han forklarte seg som vitne i Stavanger tingrett.

Det tror ikke politiet på. De har tiltalt ham for grovt heleri, som har en øvre strafferamme på seks år. Tiltalte har hele tiden hevdet at heleriet var uaktsomt.

I retten gikk han også langt i å gi sin tidligere fengselskamerat, Metkel Betew, alibi for ransdagen 5. april 2004.

-  Jeg er 75-80 prosent sikker på at han bodde hos meg den dagen, sa han.

Metkel Betew ble som kjent likevel dømt for å ha deltatt i Stavanger-ranet.

Ny advokat

Torsdag kveld brøt 30-åringen, helt uventet, med sin faste forsvarer. Nå er det advokat Ingunn Camilla Tangen som skal representere mannen i Oslo tingrett.

-  Jeg fikk saksdokumentene akkurat nå, og må bruke helga på å sette meg inn i saken, sier hun til Dagbladet.

30-åringen vil overfor Dagbladet ikke kommentere saken før den kommer i retten.

-  Men jeg er veldig spent på hva som vil skje, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling