- Tiltalt for «hybelrasisme»

SOGNDAL (Dagbladet): - Det er «hybelrasismen» som er på tiltalebenken, mener forsvarer Tor Erling Staff om tiltalen i Arve Beheim Karlsen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis han har kalt Arve en «nigger» - er det rasistisk? Er det rasistisk fordi ordet er brukt? Hva har han ment med det? Er det en krenkelse av rasistisk art? spør Staff og peker på at dette er et stort område som vil kreve en juridisk grenseoppgang.

Mislyktes

Det startet i barneskolen, med mobbing og plaging. De tiltalte i Arve Beheim Karlsen-saken har bakgrunn i en ungdomsgjeng som i årevis spredte frykt og redsel i bygdene innerst i Førdefjorden.

Skolen i hjembygda skal ha prøvd å rydde opp i problemene, uten å lykkes. Politiet klarte det heller ikke.

Hakekorsene i den enes skoledagbok skal bare være skriblerier, for å provosere.

- Jeg har flere mørkhudede venner, forteller hovedtiltalte fra vitneboksen.

Indre Sogn herredsrett har hørt flere vitner gi et annet bilde av ham. Han skal ha sagt at han hater utlendinger eller innvandrere. Om Arve Beheim Karlsen skal han ha sagt: «Der kommer den jævla svarte negeren».

Et vitne som forklarte seg onsdag, er selv mørk i huden. Ved flere anledninger skal han ha blitt kalt «neger», «nigger» og «svarting» av hovedtiltalte.

Tiltalt for vold

Den hovedtiltalte 19-åringen møter rettsapparatet for tredje gang i sitt korte liv.

Han er ikke bare tiltalt for vold, trusler og rasisme mot den jevnaldrende kjenningen Arve som mistet livet i Sogndalselvi for to år siden.

Med i tiltalen denne gangen er også at han skal ha brukt vold mot en drosjesjåfør, og skallet to personer i ansiktet.

Straffesaken i Indre Sogn herredsrett fortsetter i dag, og varer til og med neste fredag.

ANONYME: De vil ikke vise ansiktet, de to 19-åringene som er tiltalt for voød, trusler og rasisme mot Arve Beheim-Karlsen som døde for to år siden. Her er hovedtiltalte sammen med sin forsvarer, Tor-Erling Staff.