Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for massakre på Filippinene

Påtalemyndigheten på Filippinene har tatt ut tiltale mot mannen som skal ha beordret massakren på 57 mennesker i forrige uke.

TILTALT: Datu Andal Ampatuan jr. skal ha beordret forrige ukes massakre på 57 mennesker på Filippinene, blant dem 22 journalister. Foreløpig er han tiltalt for 25 drap. Her blir han avbildet i fengselet. Foto: REUTERS/Cheryl Ravelo
TILTALT: Datu Andal Ampatuan jr. skal ha beordret forrige ukes massakre på 57 mennesker på Filippinene, blant dem 22 journalister. Foreløpig er han tiltalt for 25 drap. Her blir han avbildet i fengselet. Foto: REUTERS/Cheryl Ravelo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Datu Andal Ampatuan jr. er foreløpig tiltalt for 25 drap, men tiltalen vil ifølge statsadvokat Edilberto Jamora bli utvidet.


Ampatuan er sønn av den mektige klanlederen Andal Ampatuan sr., som også er guvernør Maguindanao-provinsen, der massakren fant sted.


Blant ofrene i massakren var kona og døtrene til Ampatuans politiske rival Esmael Mangudadatu, samt 22 journalister som skulle dekke at Mangudadatu registrerte seg som kandidat i neste års guvernørvalg.


Arroyo-alliert

Ampatuan-klanen hjalp i 2004 president Gloria Arroyo til makten, men både far og sønn ble i forrige uke kastet ut av hennes Lakas-Kampi-CMD-allianse.


En av den tiltales brødre er guvernør i Mindanao-provinsen og selv er han borgermester i byen Datu Unsay.


STOPP JOURNALISTDRAP: I går masjerte innbyggerne i byen Generaø Santos mot drapene. FOTO: AFP/TED ALJIBE
STOPP JOURNALISTDRAP: I går masjerte innbyggerne i byen Generaø Santos mot drapene. FOTO: AFP/TED ALJIBE Vis mer

Datu Andal Ampatuan jr. overga seg til myndighetene i forrige uke, men nekter all befatning med massakren. Flere øyenvitner har imidlertid hevdet at de så ham på åstedet for massakren.


- Deltok

- Det var han som ga instruksene. Han var blant dem som stanset kolonnen, og han var blant dem som drepte, opplyste Filippinenes justisminister, Agnes Devanadera, fredag.


- Ordren gikk ut på å drepe alle sammen. Det virket planlagt, sa Devanadera.


Flere av dem som deltok i massakren skal alt ha meldt seg for politiet og lagt kortene på bordet.


- Vi har mange vitner, ikke bare ett, sier Devanadera.

DE DREPTE: Her ligger kistene til de 27 drepte journalistene i byen General Santos, South Cotabato. FOTO: AFP/TED ALJIBE
DE DREPTE: Her ligger kistene til de 27 drepte journalistene i byen General Santos, South Cotabato. FOTO: AFP/TED ALJIBE Vis mer


Lovløst

Filippinske sikkerhetsstyrker tok i forrige uke kontroll over to byer i Maguindanao og Mindanao og avvæpnet 200 medlemmer av Ampatuan-klanens milits.


Ampatuan jr. hevder at det var muslimske opprørere som sto bak massakren, noe påtalemyndigheten avviser.


President Arroyo har lovet å gjøre alt for å gi ofrene for massakren rettferdighet, men mange tviler på om hun vil være i stand til å opprette lov og orden i de fattige og lovløse områdene sør i landet, der klanledere og krigsherrer regjerer som de lyster. (NTB)


DEMONSTRERER: Muslimske kvinner demonstrerer mot journalistdrapene i byen Generaø Santos på Filippinene. Foto:AFP/TED ALJIBE
DEMONSTRERER: Muslimske kvinner demonstrerer mot journalistdrapene i byen Generaø Santos på Filippinene. Foto:AFP/TED ALJIBE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media