Tiltalt for MC-drap

En 30 år gammel mann fra Drammen er tiltalt for overlagt drap på Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen utenfor Mjøndalen i fjor sommer. Rett over nyttår starter straffesaken mot den tiltalte drammenseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske Bandidos-lederen Jan Krogh Jensen ble skutt ned og drept utenfor Mjøndalen 15. juli i fjor. Etter lang tids etterforskning ble den nå tiltalte 30-åringen mistenkt for å ha stått bak drapet.

Påtalemyndigheten mener de har rett drapsmann, og statsadvokat Kristian Nicolaisen i Oslo har tiltalt ham for overlagt drap.
Straffesaken kommer opp rett etter nyttår, og skal behandles av herredsretten på Hokksund. Den tiltaltes forsvarer, advokat Øivind Elseth, er svært kritisk til at det bare er satt av en uke til behandlingen av straffesaken.

- Dette er uforsvarlig kort tid. Denne saken er så stor, at jeg vanskelig kan forstå at den kan gjennomføres i løpet av fem dager, sier Elseth.

Jan Krogh Jensen (37), kjent som «Face» i MC-miljøet, var dansk statsborger, men bosatt i Helsingborg i Sverige. Han ble skutt i Mjøndalen i Nedre Eiker ved 20-tida på kvelden 15. juli i fjor.

Den tiltalte 30-åringen skal ha avfyrt flere skudd med en halvautomatisk pistol av kaliber 7,65.
Skadene som Krogh Jensen pådro seg var så alvorlige at han døde kort tid etter på Ullevål sykehus i Oslo. Han ble det første dødsofferet i MC-krigen i Norge.