Tiltalt for overfall og voldtekt, uteble fra retten

Alexandru Dodo hevdet å være for syk til å møte i retten, men innfant seg etter at en lege hadde undersøkt ham.

TILTALT: Alexandru Dodo (35) fra Romania- sikta for voldtekt av de eldre damene i oslo.
Foto: Politiet
TILTALT: Alexandru Dodo (35) fra Romania- sikta for voldtekt av de eldre damene i oslo. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag begynte saken mot Alexandru Dodo, som erkjenner å ha overfalt og ranet to eldre kvinner men ikke erkjenner straffeskyld for voldtekt.

Men da rettsforhandlingene skulle ha begynt Oslo tingrett i dag, ga hans forsvarer Amir Mirmotahari beskjed om at hans klient følte seg syk og uvel, og ikke ville møte i retten.

- Jeg snakket med helseavdelingen i fengselet, jeg prøvde å ringe klokka halv ni i dag, og det var vanskelig å komme gjennom. Da jeg til slutt kom igjennom, snakket jeg med en sykepleier, fortalte forsvarer Amir Mirmotahari i retten.

Sykepleieren skal ha sagt at legen var fullbooket, og at politiet måtte ta seg av saken.

Dermed forelå det ingen legeattest på Dodos angivelige sykdom.

Aktor motsatte seg sterkt at rettssaken skal utsettes, og fikk medhold av dommeren.

- Retten har besluttet at han skal framstilles, med mindre han av lege erklæres som for syk til å møte i retten i dag, sa dommeren klokka ti over ti.

Han besluttet at partene skulle møte i retten klokka elleve i dag. På det tidspunktet var det også innhentet en legeattest, som konkluderte med at det ikke var noe i veien for at Dodo kunne stille i retten.

Etter lunsj var den tiltalte derfor på plass i retten, hvor han protesterte sterkt mot de tilstedeværende tolkene og krevde dem skiftet ut - noe han heller ikke fikk medhold i av dommeren.

- Trakassert Overfor Dagbladet sier Dodos forsvarer Amir Mirmotahari at hans klient har blitt «trakassert» i fengselet etter at Dagbladet omtalte saken på fredag.

-Han har ikke fått sove, og er psykisk nedbrutt og har hatt kraftig hodepine og er ikke psykisk og fysisk i stand til å møte i retten, sier Mirmotahari.

- Hvordan har han blitt trakassert?

- Da det ble kjent blant de innsatte at han er siktet for voldtekt for gamle damer, ble det slik «da skal vi ta ham».

- Hvordan har dette artet seg?

- Det han forteller, er at de innsatte drev og hang utenfor rommet hans og ville komme i kontakt med ham, og hva de ville kan man bare spekulere i, sier Amir Mirmotahari.

- Lei seg 36-åringen er siktet for voldtekter, den siste på Korsvoll i februar i 2012. En da 77-årig kvinne ble overfalt kort vei fra sitt hjem og etterlatt i snøen i ti minusgrader, etter å ha blitt voldtatt og ranet.

I juli året før ble en annen eldre kvinne overfalt på Etterstad, ifølge tiltalen ble kvinnen etterlatt i et skogsområde i hjelpesløs tilstand.

- Han er veldig lei seg for det som har skjedd, og skjønner ikke at han kunne overfalle dem. Han har skjønt alvoret, sier Mirmotahari til Dagbladet. 37-åringen ble pågrepet i Paris i september 2012 etter å ha vært etterlyst internasjonalt.