Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for overgrep mot ni kvinner - nekter å forklare seg

Den tredje voldtektssaken mot Julio Kopseng (38) starter i dag. Danseren nekter straffskyld.

TILTALT: Julio Kopseng (38) er tiltalt for å ha forgrepet seg på ni kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Julio Kopseng (38) er tiltalt for å ha forgrepet seg på ni kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tredje gang kommer en voldtektssak mot Julio Kopseng (38) opp for Oslo tingrett. Den profilerte danseren nekter straffskyld og har nektet å forklare seg for politiet.

- Han har ikke ønsket å forklare seg. Det er fordi han ikke har tillit til politiet, sier Kopsengs forsvarer Johnny Veum til Dagbladet.

Under statsadvokat Irlin Irgens' innledningsforedrag kommer det også fram at 38-åringen ikke akter å forklare seg under rettssaken heller.

- Han har varslet at han vil benytte seg av sin rett til ikke å forklare seg, sier Irgens.

Pent kledd Klokka 08.55 ankom Kopseng rettssalen. Han er pent antrukket i grå V-genser, hvit skjorte og grå bukse, har tilbakekjemmet hår og velstelt helskjegg. Han sitter ved siden av sine forsvarere Veum og Djordje Borojevic og virker fattet.

Den tiltalte danseren svarer nei på alle de alvorlige tiltalepunktene.

Kopseng har sittet fengslet siden 31. mai 2013. Han sitter for tida på Ullersmo fengsel på Romerike, der han soner den første rettskraftige dommen fra 2013.

- Framstilt som monster Kopseng avviste å svare på spørsmål til Dagbladets nyhetsdokumentar om saken, som ble publisert i helga.

- Han reagerer sterkt på at politiet og en bistandsadvokat har medvirket til at mediene har skapt et bilde av ham som et monster. Det kan påvirke vitner, dommere og jurymedlemmer på en uheldig måte, og skaper tvil om hvorvidt politiets etterforskning er saklig og objektiv måte, meddelte han via forsvarer Veum.

FORSVARERE: Djordje Borojevic (t.v.) og Johnny Veum forsvarer Kopseng i retten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARERE: Djordje Borojevic (t.v.) og Johnny Veum forsvarer Kopseng i retten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Fra før er Kopseng, kjent fra bl.a. NRK Super og TV 2s «Norske talenter», dømt for å ha voldtatt elleve kvinner. I forrige tingrettssak ble han dømt for å ha forgrepet seg på ni av disse, men har anket dommen til lagmannsretten.

- Eksepsjonelt mange Saken er enestående i norsk sammenheng. Til sammen 33 kvinner har anmeldt danseren for seksuelle overgrep, med et tidsspenn på tolv år, fra 2001 til 2013. Politiadvokat og medaktor Andreas Strand uttalte til Dagbladet i forrige uke at han ikke kjenner til noen med like mange voldtektsanmeldelser mot seg.

- 33 er eksepsjonelt mange, konstaterte han.

De ni sakene som omfattes av tiltalen denne gangen, dreier seg om åtte voldtekter og ett voldtektsforsøk. De har foregått på så ulike steder som Kopsengs hjem på Disen i Oslo, et hotell på Hønefoss og en bungalow på Bali i Indonesia.

Kopseng har hele tida nektet for å ha voldtatt noen, og har isteden hevdet seg utsatt for et komplott med hevn og/eller penger som motiv. Dette er gang på gang avvist av retten.

- Psykopatiske trekk De rettssakkyndige har kommet til at 38-åringen har dyssosial personlighetsforstyrrelse, en lidelse som bl.a. innebærer mangel på empati og evne til å føle skyld. De mener han har psykopatiske trekk

I forrige tingrettssak ble Kopseng dømt til 15 års forvaring med 9 års minstetid, en straff som ilegges forbrytere retten anser som spesielt farlige, med stor gjentakelsesfare.

Det er satt av en hel måned til hovedforhandlingen i Oslo tingrett, som vil få høre en lang rekke vitner forklare seg.

Kopsengs far var innkalt som vitne, men ønsker ikke å vitne i straffesaken mot sønnen, sier statsadvokat Irgens under sitt innledningsforedrag.

Ender saken med dom også denne gangen, vil ankesaken trolig bli slått sammen med ankesaken etter den forrige dommen, etter hva Dagbladet forstår.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling