DREPT OG PARTERT:  Det var i en leilighet i dette huset på Bigset i Hareid at Sami Milhem ble funnet drept og ille tilredt 8. august i fjor. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.
DREPT OG PARTERT: Det var i en leilighet i dette huset på Bigset i Hareid at Sami Milhem ble funnet drept og ille tilredt 8. august i fjor. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.Vis mer

Tiltalt for overlagt drap og likskjending

Drapsoffer i Hareid funnet partert i august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel mann fra Nordland er tiltalt for overlagt knivdrap på Sami Milhem i Hareid i august i fjor.

Han er også tiltalt for likskjending.

Den drepte 20-åringen og familien kom til Norge fra Irak i 2009.

Det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter, skriver Statsadvokatene i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane i tiltalen.

- Har ikke opplevd lignende
Liket var partert, og da politiet kom til åstedet - en leilighet som en bekjent av offeret og tiltalte disponerte - manglet flere kroppsdeler.

- Ingen som var tilstede på åstedet, har opplevd noe lignende før, sa konstituert politimester Ingar Bøen til VG tidlig i etterforskningen.

Rettssaken starter 16. mars i Sunnmøre tingrett i Ålesund. 23-åringen har tilstått drapet.

Ifølge Sunnmørsposten er den drapstiltalte 23-åringen tidligere dømt for blant annet tyverier og narkotikaforhold. I 2012 sto han tiltalt i Salten tingrett i Bodø for knivstikking, men retten kom til at han stakk en mann i halsen i nødverge.

Han er også dømt for seksuell omgang med en mindreårig jente og for promillekjøring.
Dypt tragisk
— Dette er en dypt tragisk sak, og han har vanskelig for å forstå hvordan han kan ha gjort noe slikt, sier forsvareren, advokat Johnny Veum, til NTB.