Tiltalt for overlagt drap på Linn Charlott (16)

Den 28 år gamle eks-kjæresten ble i dag tiltalt for overlagt drap på Linn Charlott Nesblom fra Meløy. Rettssaken starter 13. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lørdag 6. november i fjor 28-åringen oppsøkte Linn Charlott Nesblom (16) på en fest på hjemstedet Halsa i Meløy i Nordland. Inne i leiligheten skal han ha stukket 16-åringen med kniv i brystet slik at hun senere døde av blodmangel.

28-åringen ble pågrepet i Bodø neste morgen. Han ble siktet for forsettlig drap, en siktelse som ble utvidet til overlagt drap for kort tid siden. I grunnlaget for tiltalen som nå er tatt ut, heter det følgende:

«Lørdag 6. november 199 ca kl 22.00, i en leilighet på Halsa gjestegård i Meløy, drepte han Linn Charlott Nesblom etter forutgående overveielser. Han stakk henne i venstre side av brystet med en kniv. Kniven gikk tvers gjennom hjerteposen og hjertet, og inn i venstre lunges underlapp. Linn Charlott Nesblom døde etter kort tid av forblødning.»

28-åringen har erkjent at det var han som stakk kniven i Linn Charlott, men han har ikke erkjent straffeskyld.

Politiet i Meløy fikk kraftig kritikk av politimesteren i Bodø fordi de ikke hadde tatt en anmeldelse fra Linn Charlott mot 28-åringen alvorlig nok. En SEFO-sak mot lensmannen og en av hans betjenter er påklaget til riksadvokaten etter at statsadvokaten i Nordland henla saken.

Nå er den drapstiltalte 28-åringen også tiltalt for voldsepisoden som Linn Charlott anmeldte noen uker før hun ble drept. I tillegg er han tiltalt for å ha slått en av de andre fest-deltagerne i hodet med en øks, og for å ha sparket en mann flere ganger i ansiktet i mai i fjor.

Rettssaken mot 28-åringen starter i Salten herredsrett i Bodø 13. mars. Det er satt av tre uker til saken.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

DRAPSTILTALT: 28-åringen ble tatt med tilbake til åstedet for rekonstruksjon. Nå er han tiltalt for drapet.