TILTALT FOR DRAP: En 39 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert en eldre mann i fjor. Offerets levninger ble funnet i en parkert bil i Helenelund i sommer. Kart: Google Maps
TILTALT FOR DRAP: En 39 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert en eldre mann i fjor. Offerets levninger ble funnet i en parkert bil i Helenelund i sommer. Kart: Google MapsVis mer

Tiltalt for parteringsdrap. Skal ha kjørt rundt med likdeler i sin Volvo i over ett år

39-åring tiltalt for drap i Sverige.

(Dagbladet): En eldre mann hadde vært savnet i over ett år, da de parterte levningene etter mannen ble funnet i en forlatt Volvo i Helenelund i Sverige.

Nå er en 39 år gammel mann tiltalt for å ha drept og partert mannen, for så å ha oppbevart likdelene i bilen sin i over ett år, skriver svenske Aftonbladet.

Ifølge avisa var det den 27. juni i år at politiet ble tilkalt til Helenelund utenfor Stockholm for å undersøke en forlatt bil. Da de tok seg inn i den mørke Volvoen fant de parterte levninger, som raskt ble konstatert å tilhøre en eldre mann som hadde vært savnet i over ett år.

- Parterte liket

Kort tid etter ble en 39 år gammel mann pågrepet av politiet. 39-åringen, som ikke er tidligere straffedømt, skal ha jobbet i en omsorgsbolig der den eldre mannen bodde.

Svensk påtalemyndighet har tiltalt ham for å drepe den eldre mannen ved å slå ham i hodet, før han så skal ha kvelt ham med strips. Det er imidlertid ikke slått fast om den eldre mannen døde som følge av hodeskader eller kvelning. 39-åringen skal så ha partert liket i et skogsområde nord for Stockholm dagen etter drapet, ifølge avisa.

39-åringen nekter for drapet, men har erkjent straffskyld for brudd på gravfreden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte mannen hevder derimot at den eldre mannen selv hadde ytret et ønske om å dø, og at han skulle betale for dette med en eksklusiv og verdifull myntsamling, skriver Expressen.

Tidligere kolleger av den tiltalte får ikke 39-åringens forklaring til å stemme, og hevder at den eldre mannen virket lykkelig i tiden før han ble bortført. De hevder derimot at den nå tiltalte mannen skal ha fortalt at han var i økonomisk uføre.

- Kjørte rundt med liket i ett år

Politiets teori er at mannen kan ha blitt drept så tidlig som 18. mars i fjor.

De mener derfor at den tiltalte mannen har oppbevart levningene etter offeret i sin bil i over ett år, og at han har kjørt rundt med det parterte liket helt til han ble pågrepet i juni, skriver Aftonbladet.

Da nyheten om likfunnet ble kjent i sommer, skrev den samme avisa at bilen skal ha stått parkert i flere måneder, før politiet tok seg inn i den.

- Omstendighetene rundt bilen gjorde at vi dro dit. Teknikere har undersøkt kjøretøyet og en person er pågrepet, mistenkt for mord, sa Åsa Wallentin, som er pressetalsperson ved politiet i Stockholm, den gang.

- Det har blitt meldt fra om bilen flere ganger. Det har luktet merkelig og veldig ille. Det satt også fluer på bilen, sa en ikke navngitt nabo til Aftonbladet i juni.

Aftonbladet skrev også den gang at liket var partert og fordelt i svarte søppelsekker da det ble funnet. Politiet skal også ha gjort flere funn i kjøretøyet, blant annet en økseliknende gjenstand.