Tiltalt for parteringsdrap. Skal ha kjørt rundt med likdeler i sin Volvo i over ett år

39-åring tiltalt for drap i Sverige.

TILTALT FOR DRAP: En 39 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert en eldre mann i fjor. Offerets levninger ble funnet i en parkert bil i Helenelund i sommer. Kart: Google Maps
TILTALT FOR DRAP: En 39 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert en eldre mann i fjor. Offerets levninger ble funnet i en parkert bil i Helenelund i sommer. Kart: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En eldre mann hadde vært savnet i over ett år, da de parterte levningene etter mannen ble funnet i en forlatt Volvo i Helenelund i Sverige.

Nå er en 39 år gammel mann tiltalt for å ha drept og partert mannen, for så å ha oppbevart likdelene i bilen sin i over ett år, skriver svenske Aftonbladet.

Ifølge avisa var det den 27. juni i år at politiet ble tilkalt til Helenelund utenfor Stockholm for å undersøke en forlatt bil. Da de tok seg inn i den mørke Volvoen fant de parterte levninger, som raskt ble konstatert å tilhøre en eldre mann som hadde vært savnet i over ett år.

- Parterte liket

Kort tid etter ble en 39 år gammel mann pågrepet av politiet. 39-åringen, som ikke er tidligere straffedømt, skal ha jobbet i en omsorgsbolig der den eldre mannen bodde.

Svensk påtalemyndighet har tiltalt ham for å drepe den eldre mannen ved å slå ham i hodet, før han så skal ha kvelt ham med strips. Det er imidlertid ikke slått fast om den eldre mannen døde som følge av hodeskader eller kvelning. 39-åringen skal så ha partert liket i et skogsområde nord for Stockholm dagen etter drapet, ifølge avisa.

39-åringen nekter for drapet, men har erkjent straffskyld for brudd på gravfreden.

Den tiltalte mannen hevder derimot at den eldre mannen selv hadde ytret et ønske om å dø, og at han skulle betale for dette med en eksklusiv og verdifull myntsamling, skriver Expressen.

Tidligere kolleger av den tiltalte får ikke 39-åringens forklaring til å stemme, og hevder at den eldre mannen virket lykkelig i tiden før han ble bortført. De hevder derimot at den nå tiltalte mannen skal ha fortalt at han var i økonomisk uføre.

- Kjørte rundt med liket i ett år

Politiets teori er at mannen kan ha blitt drept så tidlig som 18. mars i fjor.

De mener derfor at den tiltalte mannen har oppbevart levningene etter offeret i sin bil i over ett år, og at han har kjørt rundt med det parterte liket helt til han ble pågrepet i juni, skriver Aftonbladet.

Da nyheten om likfunnet ble kjent i sommer, skrev den samme avisa at bilen skal ha stått parkert i flere måneder, før politiet tok seg inn i den.

- Omstendighetene rundt bilen gjorde at vi dro dit. Teknikere har undersøkt kjøretøyet og en person er pågrepet, mistenkt for mord, sa Åsa Wallentin, som er pressetalsperson ved politiet i Stockholm, den gang.

- Det har blitt meldt fra om bilen flere ganger. Det har luktet merkelig og veldig ille. Det satt også fluer på bilen, sa en ikke navngitt nabo til Aftonbladet i juni.

Aftonbladet skrev også den gang at liket var partert og fordelt i svarte søppelsekker da det ble funnet. Politiet skal også ha gjort flere funn i kjøretøyet, blant annet en økseliknende gjenstand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer