Tiltalt for prostitusjonsutleie, drap og trygdesvindel

Prostitusjon i seks bygårder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Leif Botolf Hesle er tiltalt for uaktsomt drap, etter at deler av bygården hans i Trondheimsveien i Oslo raste sammen i januar i fjor.


Nå har statsadvokatene i Oslo også tiltalt Hesle for å drive prostitusjonsvirksomhet og for å ha mottatt uberettiget uførepensjon.


Hallikvirksomhet
Ifølge tiltalebeslutningen har Hesle fra mai 2006 til oktober 2006 leid ut flere bygårder i Oslo til kvinner som drev prostitusjonsvirksomhet.

Til sammen skal denne typen virksomhet ha blitt drevet fra seks forskjellige bygårder som alle har tilhørt Hesle.

En 44 år gammel Oslo-mann er også tiltalt i denne saken.

Trygdesvindel
Ifølge tiltalen skal Hesle også ha svindlet Bærum trygdekontor.

Hesle påstod at han var varig ufør, og mottok tilsammen et millionbeløp i uførepensjon. Samtidig utførte han arbeid for selskaper han eide.
- Han finner tiltalen uriktig og mener han ikke har brutt straffelovens bestemmelser, sier Hesles advokat John Christian Elden til Dagbladet.no.

I tiltalen heter det:

I perioden fra 1. juli 2001 til 30. oktober 2006 skal Hesle ha forledet ansatte ved trygdekontoret til å anvise og utbetale til sammen 1 259 158 kroner i uberettiget uførepensjon til seg. 
Samtidig skal han ha unnlatt å gjøre trygdekontoret oppmerksom på at han i samme periode utførte arbeid som ga betydelig inntekter for selskapet han eide.

- Disse sakene er ikke knyttet til drapstiltalen på noen måte, det er helt forskjellige type saker, sier Peter André Johansen, politiadvokat ved seksjon for organisert kriminalitet, til Dagbladet.no.

Politiadvokaten har følgende å si om tiltalen for trygdesvindel.

DREPT: Eieren av bygården i Oslo (bildet) som raste sammen og førte til at et menneske ble drept i januar i fjor, er nå tiltalt for å drive prostitusjonsutleie. Han skal også ha mottatt uføretrygd som han ikke hadde krav på. Foto: HÅKON  MOSVOLD LARSEN/ SCANPIX .
DREPT: Eieren av bygården i Oslo (bildet) som raste sammen og førte til at et menneske ble drept i januar i fjor, er nå tiltalt for å drive prostitusjonsutleie. Han skal også ha mottatt uføretrygd som han ikke hadde krav på. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/ SCANPIX . Vis mer

- Det ligger i sakens natur at vi mener han har mottatt penger han ikke har krav på, sier Johansen.

- Han mener seg i høy grad berettiget til uførepensjonen, og det er liten tvil om at han oppfyller vilkårene for de ytelser han har fått. Det er heller ikke forbud å eie eiendommer selv om man er ufør, så han har liten forståelse for tiltalen. Det er nettopp fordi han ikke selv har jobbet at han heller ikke har noe ansvar for hvem som leier i gårdene selskapet hans eier, , sier advokat Elden.

Tiltalt for prostitusjonsutleie, drap og trygdesvindel