Tiltalt for rakettdrap

23-åring fra Sokna tiltalt etter at han avfyrte nyttårsrakett mot fire kamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var på nyttårsaften i fjor at 23-åringen fyrte av den fatale nyttårsraketten.

Raketten ble avfyrt horisontalt på en bakketopp, og gikk rett mot fire kamerater som kom gående opp bakken. Nyttårsraketten traff en av de fire i ansiktet, og 33-åringen døde på stedet av skadene.

Nå har Statsadvokatene i Oslo tatt ut tiltale mot 23-åringen som avfyrte raketten, melder Ringerikes Blad.

Mannen er tiltalt for uaktsomt drap på kameraten.

- Min klient har gitt uttrykk for stor fortvilelse. Han har hatt en veldig tung tid etter det som skjedde, og det var en nær venn som døde. Han oppfatter det hele som en ulykke, sier 23-åringens forsvarer, advokat Jan Arnesen til Dagbladet.no.

23-åringen har i følge advokaten aldri lagt skjul på de faktiske forhold, og at det var han som avfyrte den fatale raketten. Han ble kjent med tiltalebeslutningen for en drøy uke siden, og skal ha det tøft, sier Arnesen.

Politiadvokat Petter Solberg i Nordre-Buskerud politidistrikt er oppnevnt som aktor i saken, som starter i Ringerike tingrett 15. desember. Han var i dag ikke tilgjengelig for kommentar.

Advokat Atle Roll-Matthiesen bistår de pårørende til den avdøde 33-åringen.

UAKTSOMT DRAP: 23-åringen fyrte av nyttårsraketten horisontalt, og den traff kameraten i ansiktet. Nå er han tiltalt for uaksomt drap etter nyttårstragedien i Sokna i fjor. Illustrasjonsfoto: Scanpix
UAKTSOMT DRAP: 23-åringen fyrte av nyttårsraketten horisontalt, og den traff kameraten i ansiktet. Nå er han tiltalt for uaksomt drap etter nyttårstragedien i Sokna i fjor. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer