Tiltalt for ran og tortur i Sandnes

Mann (36) og kvinne (25)mishandlet offeret grovt i over en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann fra Sandnes og en 25 år gammel kvinne fra Stavanger møter denne uka i retten, tiltalt for frihetsberøvelse og grov mishandling. 36-åringen er dessuten tiltalt for grovt ran.

Ifølge tiltalen skal de to ha bundet en mann til en stol 23. august i fjor, for deretter å ha mishandlet ham i over en time.

Mannen ble ifølge tiltalen slått mot ørene, stukket i brystet, nesen og øreflippene med kanyler, brent i ansiktet og på brystet med sigarettglo, kløpet med tang og slått med belte over ryggen og under en fot.

Beltet ble deretter strammet rundt halsen hans, munnen limt igjen og øyenbrynene barbert vekk. 36-åringen fra Sandnes skal deretter ha truet offeret med pistol.

Offerets venstre trommehinne sprakk under mishandlingen, og han har i dag nedsatt hørsel og flere arr på kroppen. Strafferammen for frihetsberøvelsen og mishandlingen er 15 års fengsel.
Erkjenner straffskyld
Etter det NTB erfarer skal de involverte i saken tilhøre samme rusbelastede miljø i Sandnes. Det skal ha vært tre andre personer til stede i boligen, men de er ikke tiltalt i saken og vil trolig vitne i Jæren tingrett.

- Min klient erkjenner delvis straffskyld i denne saken, sier 36-åringens forsvarer Erling Kjærmann til NTB.

Også den medtiltalte kvinnen vil ifølge hennes forsvarer Odd Rune Torstrup erkjenne delvis straffskyld.

Saken mot mannen og kvinnen starter i Jæren tingrett torsdag. Fra mandag til onsdag må 36-åringen i tillegg møte i en annen sak, tiltalt for et grovt ran begått en uke etter at mishandlingen fant sted.


Slo med biljardkø
Sammen med en 26-åring fra Stavanger og en 34-åring fra Bryne, skal 36-åringen ha slått og ranet en mann i hans bolig i Hå.

Ifølge tiltalen var de tre iført finlandshetter da de truet seg vei inn til mannen med pistol og sa «Nå ligger du tynt an». Mannen ble tvunget ned på kne før han ble plassert i en stol, sparket gjentatte ganger i brystet og slått i hodet med biljardkø. Ranerne tok med seg 4.000 kroner, en DVD-spiller, 150 DVD-er, diverse smykker og pyntegjenstander og offerets hund.

- Min klient erkjenner å ha vært til stede i huset, men nekter for å ha begått ranet, sier 36-åringens advokat.

Strafferammen i denne saken er fem års fengsel. Aktor i begge sakene er statsadvokat Arild Dommersnes. Han ønsker ikke å kommentere innholdet i tiltalene.

- Vi har lagt begge sakene til samme uke av praktiske årsaker. Blir 36-åringen dømt i den første saken, vil dette tas hensyn til i en eventuell straffeutmåling for ham i den andre saken, sier Dommersnes.

(NTB)