Tiltalt for to gjengvoldtekter

Begge jentene pekte ut samme leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Saken mot seks menn i tjueårene, som er tiltalt for å ha gjengvoldtatt en 16 år gammel jente, begynte i Oslo tingrett i dag.

Fem av de seks tiltalte møtte fram i retten. Den siste er etterlyst gjennom Interpol.

Ifølge tiltalen ble den da 16 år gamle jenta avkledd og voldtatt gjentatte ganger av alle de seks mennene.

Tre av mennene er i tillegg tiltalt for å ha gruppevoldtatt en annen jente. Voldtekene skal ha skjedd med bare ti dagers mellomrom.

I forhold til den alvorlige tiltalen, er det en ganske lett stemning i retten. De tiltalte smiler til hverandre, og for seg selv. Og rister på hodet av politiets tiltale.

Homofil

Den ene tiltalte startet sin forklaring i dag. Han ba først om lukket rett, fordi han skulle gi informasjon han ikke ønsket at skulle komme ut i mediene.

Rettens administrator etterkom ikke den tiltaltes ønske, da det viste seg at årsaken til at han ønsket å forklare seg for lukkede dører, var fordi han hevdet at han var homofil.

Homofilien skal ha vært spesielt vanskelig å fortelle om i retten på grunn av mennenes kurdiske bakgrunn.

Politiet fant to brukte kondomer med tiltaltes DNA i leiligheten der de to jentene skal ha blitt voldtatt.

Dette kunne den tiltalte forklare med at han hadde hatt sex med en mann.

Han ble spurt om han kunne hatt samleie med en kvinne mens det var fem andre til stede, om det kunne bidra til at han fortsatt klarte å skjule homoseksualiteten sin, noe han mente han ikke kunne gjennomført.

Den tiltaltes påstand om at han er homo, er ikke i samsvar med vitneforklaringen til en kvinne som har vært inne til politiavhør.

Hun har sagt at hun har hatt sex med tiltalte. I tillegg innrømmer den tiltalte at han har fått oralsex av en annen kvinne i samme leilighet voldtektene skal ha funnet sted.

Oralsexen forklarte tiltalte med at han fryktet at mannen som disponerte leiligheten hadde gjennomskuet legningen hans. Tiltalte har i politiavhør referert til kvinnen som påstår at de har hatt sex som en «hore», fordi hun skal ha hatt sex med mange menn.

I retten sa han først at kvinner som har hatt flere partnere, er mindre verdt enn andre.

Dette gikk han tilbake på litt seinere, men mente hans syn ikke hadde noen betydning ettersom han ikke likte kvinner uansett.

Kjenner ikke hverandre

Begge jentene som skal ha blitt voldtatt pekte ut den samme leiligheten på Ryen i Oslo, da de skulle vise politiet hvor de angivelige voldtektene fant sted.

Tiltalen er i stor grad tatt ut på bakgrunn av jentenes forklaring, og dersom de seks blir kjent skyldige, risikerer de opptil 21 års fengsel.

De to fornærmede skal ikke kjenne hverandre fra før.

- Styrken i denne saken er at vi har to jenter som uavhengig av hverandre har anmeldt gruppevoldtektene og har påvist leiligheten de ble voldtatt i, sier aktor i saken, statsadvokat Olav Helge Thue til Dagbladet.no.

Nekter straffskyld

16-åringen som skal ha blitt voldtatt av alle de seks tiltalte, var på rømmen fra et rusavvenningsprosjekt da hun skal ha blitt fraktet til Oslo og voldtatt.

Den andre jenta skal ha blitt sjekket opp på et utested i Oslo av tre av de tiltalte.

Alle de tiltalte nekter for å ha vært i leiligheten under gjengvoldtektene, og ingen av dem erkjenner straffskyld i noen av sakene.

Begge jentene har bedt om at de tiltalte må forlate rettsalen når de to skal forklare seg om de angivelige voldtektene. De tiltalte kan likevel følge forklaringene, fordi Oslo Tingrett er satt opp med lydoverføring på grunn av tolking.

Tre tolker oversetter alt som sies i retten, slik at de tiltalte skal forstå det som blir sagt. Statsadvokaten klarte likevel ikke helt å holde seg da en av de tiltalte forklarte seg i dag.

- Du forstår litt norsk, gjør du ikke, spurte Thue.

- Jeg forstår norsk, svarte tiltalte.

- Ja, for jeg ser at du gliser når jeg stiller spørsmålene, repliserte statsadvokaten.

Saken er berammet til å vare i fire uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer