Tiltalt for uaktsomt drap etter utdrikningslag

Juvvandringen var for dårlig sikret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 8. juli i fjor omkom 29 år gamle Jon Rosvold i tvillingbrorens utdrikningslag. Det som skulle bli en spennende juvvandring i Dorgefoss i Sirdal ble i stedet en tragedie.

Tiltalt i dag

Statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund har i dag tatt ut tiltale mot arrangøren av den fatale juvvandringen, skriver aftenbladet.no.

Tiltalte skal ifølge statsadvokaten ikke hatt tilstrekkelig med sikkerhetstiltak i området.

- Bakgrunnen for tiltalen er at vi mener det forelå en risiko. Det var mangelfulle sikkerhetstiltak ved juvvandringen. Tiltalte hadde en oppfordring til å endre sikkerhetstiltakene siden det har vært to ulykker der tidligere. Han er også tiltalt for manglende internkontroll, sier statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund til Dagbladet.no.

Det er en strafferamme på tre år for uaktsomt drap.

Satt fast

Ulykken skjedde da Jon Rosvold som sistemann skulle hoppe fra utgangen av et grotteløp halvannen til to meter ned i vannet. Han skle ned i vannet mellom steiner og fjellet og beinet hans ble fastklemt. Han ble liggende med overkroppen framoverbøyd mens vannet strømmet over ham. Det tok 40 minutter før en av instruktørene klarte å frigjøre beinet hans, skriver aftenbladet.no.

29-åringen døde senere samme kveld.

Det er en strafferamme på tre år for uaktsomt drap.Saken skal opp til høsten i Dalane tingrett, Egersund.

Enoksen Ristesund sier til Dagbladet.no at selskapet Ut i naturen AS også er tiltalt for brudd på intern kontroll og regler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer