Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for uaktsomt trikkedrap

Kvinne ble klemt mellom trikk og perrong. Føreren nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En trikkefører fra Oslo er tiltalt etter Straffelovens \' 239 for å ha forårsaket et dødsfall søndag 27. mai i fjor.

Da trikken stoppet ved Sinsensterrassen holdeplass i 20.45-tida om kvelden, falt en kvinnelig passasjer i 50-åra ned ved en av dørene. Uhellet ble ikke oppdaget av føreren, og da trikken ble satt i bevegelse ble kvinnen dratt ned mellom trikken og perrongen, ifølge tiltalen.

Den skadde kvinnen var i live da hun kom til Ullevål universitetssykehus, men døde etter en stund av skadene.

Trikken hadde kjørt videre, og ifølge Oslo politidistrikt tok det omlag en halvtime å spore den opp da dødsulykken ble oppdaget.

§ 239 rammer den som forvolder en annens død ved uaktsom bruk av «motorvogn». Føreren av ulykkestrikken er også tiltalt for Vegtrafikkloven § 31, som blant annet omfatter å være aktpågivende og varsom i trafikken.

Politiet mener trikkeføreren ikke kontrollert at alt var klart før vedkommende kjørte ut fra perrongen, og at føreren dermed begikk et alvorlig lovbrudd.


- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Jeg vil, med styrke, prosedere på frifinnelse i denne saken, sier advokat Harald Stabell til Dagbladet.no.

Han har vært forsvarer i lignende saker tidligere, og referer blant annet til dom der Oslo sporveier ble ilagt foretaksstraff etter en ulykke på Holbergs plass for manglende sikkerhetstiltak. Den gang fikk påtalemyndigheten ifølge advokaten ikke medhold i påstanden om uaktsomt bildrap.

KJØRTE VIDERE: Etter at en kvinnelig passasjer hadde falt og havnet i klem mellom trikken og perrongen, kjørte trikken videre. Føreren fikk trolig ikke vite om ulykken før etter en halv time. Foto: DANIEL DALE LAABAK
KJØRTE VIDERE: Etter at en kvinnelig passasjer hadde falt og havnet i klem mellom trikken og perrongen, kjørte trikken videre. Føreren fikk trolig ikke vite om ulykken før etter en halv time. Foto: DANIEL DALE LAABAK Vis mer

Den tiltalte trikkeføreren er ennå ansatt i Oslo sporveier, og har tatt dødsulykken tungt.

- Det er en kjempepåkjenning for alle som opplever dødsfall i trafikken, men spesielt når det skjer i yrkesutøvelsen, konstaterer Stabell.

Såvidt Dagbladet.no forstår er det ikke grunn til å tro at trikkeføreren forstod hva som hadde skjedd før politiet senere stanset trikken.

Saken vil gå i Oslo tingrett i neste uke.

Trikkeføreren vil ikke kommentere saken direkte overfor Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media