Tiltalt for vold mot Jaglands sønn

To menn fra Drammens-området er tiltalt for vold mot Thorbjørn Jaglands sønn Anders (22), som ble slått ned utenfor et utested i Drammen for ett år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har tatt lang tid, men jeg har inntrykk av at politiet har gjort grundig arbeid. Jeg er fornøyd med informasjonen derfra, sier Anders Jagland.

Det er nå klart at to menn på 29 og 21 år er tiltalt etter straffelovens paragraf 229 for legemsbeskadigelse. Det bekrefter statsadvokat Per Egil Volldal overfor Dagbladet.

Det var natt til søndag 27. juni for ett år siden Anders Jagland ble banket opp av en guttegjeng utenfor puben Børsen Music Bar i Drammen.

Utenriksminister Thorbjørn Jaglands sønn, som selv er fylkessekretær for AUF i Buskerud, ble slått og sparket mens han lå nede.

Løs nese

Statsadvokat Volldal sier han ikke vil gå inn på tiltalen fordi den ennå ikke er forkynt for de tiltalte. Men til Dagbladet i fjor sa Anders Jagland at 10- 12 gutter med innvandrerbakgrunn umotivert gikk løs på ham. Han kjente ingen av dem fra før. Jagland ble slått ned inne på puben og dratt ut på gata. Der ble han slått og sparket i hodet og i mageregionen.

Først et par dager seinere ble det klart at nesa var brukket på en så pass komplisert måte at han måtte innlegges på sykehus.

- Nesa er fortsatt litt løs øverst, ellers har jeg ingen fysiske men etter episoden. Det er klart ingen ønsker å oppleve noe sånt, men jeg har ikke mistet lysten til å gå på pub etter det som skjedde, smiler han. Anders Jagland ser fram til å få saken ut av verden.

Blind vold

I et intervju med Dagbladet noen uker etter overfallet på sønnen, gikk Thorbjørn Jagland kraftig ut mot rå, blind vold.

- De som begår slike handlinger, bør vite at det ikke er særlig stor avstand mellom liv og død. Det går bra med Anders, men den som sparker noen i ansiktet, må vite at det kan være dødelig, sa Jagland.

Drammen politikammer sendte 20. juni saken over til statsadvokaten, som altså nå har tatt ut tiltale mot to personer.