Tiltalt for vold og kidnapping

En Oslo-mann i 20-åra, som er etterlyst etter dødsranet i Stavanger, er tiltalt for kidnapping og grov vold mot en 42 år gammel mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Politiet tror mannen, opprinnelig fra eks-Jugoslavia, er bindeleddet mellom det brutale ransmiljøet i Oslo-området og de svenske kriminelle som skal ha blitt leid inn for å delta i ranet. Allerede få timer etter drapet på Arne Sigve Klungland fikk politispanerne i Oslo beskjed om å spore opp de tre etterlyste nordmennene.

Spanere skal i tida etter ranet ha vært på flere adresser i Oslo på jakt etter Oslo-mannen - uten hell.

- Slått med jernstang

I slutten av mai må mannen møte i Oslo tingrett, tiltalt for flere grove forhold: Ifølge tiltalen ble en 42-åring kidnappet midt på natta 11. mars i fjor, slått med jernstang og truet og slått med pistol, før han fikk ei jakke over hodet og ble kjørt til et ukjent sted.

- Vi skal drepe deg, skal kidnapperne har truet med.

Politiet mener motivet for kidnappingen var mistanke om tysting, eller at det dreide seg om et torpedooppdrag.

Etter rundt fire timer ble 42-åringen kjørt tilbake til stedet hvor han ble kidnappet. Under mishandlingen skal 42-åringen ha besvimt, han fikk flere hevelser og bloduttredelser i ansiktet og på kroppen. Flere tenner løsnet, og han måtte sy til sammen åtte sting.

Saken kommer opp for tingretten i slutten av mai, og ifølge Dagbladets opplysninger nekter den etterlyste straffskyld.

- Dette er en alvorlig tiltale, sier statsadvokat Pål K. Lønseth til Dagbladet.

Forhold til politikvinne

Mannen kom til Norge tidlig på 90-tallet, og har tidligere jobbet som lagermedarbeider og i et flyttebyrå. Han er domfelt fire ganger.

Mannen har også hatt en kjærlighetsforhold til en politikvinne, som ble avdekket av kvinnens kolleger. Da politiet aksjonerte mot mannens bopel for halvannet år siden, fant de politidokumenter i leiligheten hans.

Politiet mener mannen er en av få personer i Norge som er kapabel til å delta i et så brutalt og profesjonelt ran som i Stavanger, og det er bakgrunnen for etterlysningen. Dagbladet får opplyst at eksjugoslaven har gått i dekning etter drapet i Stavanger.

Tiltalen mot Oslo-mannen og en ti år eldre kamerat ble tatt ut mens den etterlyste satt varetektsfengslet i november, siktet for medvirkning til ranet av Postens brevsentral ved Oslo S.

Oslo-mannen er tidligere dømt for et ransforsøk mot DnBs tellesentral i Oslo på nyåret 2000.