Tiltalt for voldtekt - fikk drosjeløyve

BERGEN (Dagbladet): Til tross for at taxisjåføren var tidligere straffedømt, tiltalt for voldtekt og for mishandling av en kvinne, gjorde politiet i Bergen ingenting for å stoppe sjåføren. Nå er den 31 år gamle drosjeeieren siktet for en ny voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne mannen skulle aldri ha fått lov til å sitte bak et drosjeratt, raser daglig leder for Norgestaxi i Bergen, Jan Tennfjord.

Han hevder drosjeselskapet ikke har mulighet til å sjekke sjåførenes fortid. Det er det bare politiet som kan. 31-åringen fikk drosjeløyve i januar i år. Før det har han hatt vanlig kjøretillatelse for drosje i fire år. Politiet sjekker rullebladet til alle som søker om kjøretillatelse. Den gjelder i ti år.

- Oftere sjekk

- Slik jeg tolker det som har skjedd i dette tilfellet, har politiet enten ikke fanget opp denne mannens fortid, eller så har ikke politiet brydd seg. Politiet bør gå oftere inn og sjekke sjåførenes vandel, sier Tennfjord.

Konstituert leder for forvaltningsavdelingen ved Bergen politidistrikt, Per Johan Askevold, ble i går orientert om saken.

- Jeg har ikke fått tid til å se skikkelig på denne konkrete saken. Jeg kan derfor ikke gi noe svar på hva som har skjedd i dette tilfellet, sier Askevold.

Varetektsfengslet

Den 31 år gamle drosjeeieren er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne natt til tirsdag i forrige uke. Overgrepet skal ha skjedd da kvinnen skulle ta drosje hjem fra Bergen sentrum i retning bydelen Fyllingsdalen. Sjåføren nekter straffskyld. Han har innrømmet at han hadde sex med kvinnen, men hevder det skjedde frivillig i bilens forsete. I går ble han varetektsfengslet i fire uker av Bergen forhørsrett. Trolig vil politiet forsøke å holde ham i varetekt helt fram til 16. oktober. Da må 31-åringen nemlig møte i Bergen byrett, tiltalt for voldtekt mot en annen kvinne. Denne voldtekten skal ha skjedd i februar 1999.

I tillegg til voldtektsanklagene er 31-åringen tiltalt for ran og for mishandling av en kvinne rundt juletider i 1999. Dessuten ble han nylig siktet for mishandling av flere andre kvinner.