Tiltalt for voldtekt av samboers barnebarn (9)

Politiet fant video av overgrep. Alvorlig sak i Midt-Troms begynte å rulle da skolebussjåfør (60) onanerte bak rattet.

 STRAFFERAMME 15 ÅR:  Statsadvokat Torstein Hevnskjel er aktor når den alvorlige overgrepssaken kommer opp i Senja tingrett 16. februar. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN,NORDLYS.
STRAFFERAMME 15 ÅR: Statsadvokat Torstein Hevnskjel er aktor når den alvorlige overgrepssaken kommer opp i Senja tingrett 16. februar. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN,NORDLYS.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

jostein.larsen.ostring@nordlys.no 

TROMSØ (NORDLYS): En skolebussjåfør er tiltalt for voldtekt for å ha forgrepet seg på samboerens ni år gamle barnebarn.

Den 60 år gamle mannen må 16. februar møte i Senja tingrett, tiltalt for alvorlige overgrep mot samboerens barnebarn i en bopel i Midt-Troms.

I september 2009, mens hun sov, skal mannen ha berørt og misbrukt den da ni år gamle jenta. En yngre søster kan også ha blitt offer for seksuelle overgrep, ifølge tiltalen.

Ved flere anledninger i september skal mannen også fotografert underlivet til fornærmede. Fotografiene ble seinere avgjørende for at mannen ble tatt for overgrepene.  

Onanerte i buss En ettermiddag i juni 2010 ble mannen, som da var ansatt som bussjåfør, sett av en 14-15 år gammel jente mens han onanerte under kjøring av skolebussen.

Da politiet ble kjent med forholdet, gjennomførte de en ransaking i mannens bopel.

Det var da det ble funnet femten bilder og en filmsnutt med egenprodusert barneporno på mannens pc og kamera, ifølge tiltalen.

-  Ransakingen medførte at politiet kom over de andre forholdene i tiltalen, bekrefter statsadvokat Torstein Hevnskjel, som er aktor i saken.

For onani-episoden er mannen tiltalt for å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år. Saken har en samlet strafferamme på 15 års fengsel.  

Ansatt et halvt år Distriktssjefen i busselskapet sier til Nordlys at 60-åringen var ansatt i selskapet i et halvt år, og kjørte flere forskjellige bussruter.

- Da vi fikk melding om forholdet ble vedkommende tatt ut av jobben umiddelbart, sier sjefen.

- Vi beklager at vi har hatt et sånt tilfelle, men anser det nå som en politisak, legger han til.

Politiet inndro også mannens førerkort etter onani-episoden. I tiltalen tas det forbehold om at det kan nedlegges påstand om rettighetstap, i form av forbud mot å drive passasjerbefordring.

Tiltaltes forsvarer, advokat Bengt Høyer Pedersen, ønsker ikke å kommentere saken.