Donald Trump

Tiltalt i Miami: - Det er katastrofe

At Donald Trump må møte i retten i Miami i Florida og ikke i en annen delstat er godt nytt for den tidligere presidenten, mener flere eksperter.

TILTALT: Donald Trump er tiltalt på 37 punkter, men at rettssaken skal holdes i Miami er en god nyhet for Trump, mener eksperter. Foto: Ap/NTB
TILTALT: Donald Trump er tiltalt på 37 punkter, men at rettssaken skal holdes i Miami er en god nyhet for Trump, mener eksperter. Foto: Ap/NTB Vis mer
Publisert

USAs tidligere president Donald Trump er tiltalt på 37 punkter i dokumentsaken mot han. Det ble klart da tiltalen ble offentliggjort fredag.

Anklagene er alvorlige og kommer etter at FBI-agenter i august 2022 tok seg inn i Trumps eiendom i Mar-a-Lago og fant rundt 100 hemmeligstemplete dokumenter. Hele 31 av de 37 tiltalepunktene dreier seg om brudd på USAs spionasjelov, skriver NTB.

Likevel tror erfarne advokater i Florida at det blir svært vanskelig å straffeforfølge Trump fordi saken er berammet til Miami, sør i delstaten.

- Jeg ville absolutt ført denne saken i Washington. Folk som jobber i Washington D.C. aner ikke hvordan det er her nede. Det er vanskelig å straffeforfølge politikere her, sier tidligere statsadvokat Richard Gregorie til The Messenger.

- Det blir svært vanskelig

Det vil til slutt være juryen som skal bestemme Trumps skjebne i en eventuell rettssak. Juryen er som kjent satt sammen av lekfolk og det kreves en enstemmig jury dersom Trump skal finnes skyldig i Florida.

Og støtten til Donald Trump er langt større i Miami enn den er i Washington. Under valget i 2020 var det bare 5,4 prosent som stemte for Trump i Washington, mens det tallet var over 43 prosent i Trumps hjemfylke Palm Beach.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer