Tiltalt innrømmet Kongsberg-drap i retten

Tiltalt for forsettlig drap etter knivstikking i Kongsberg i februar.

ERKJENTE DRAPET: Teknikere fra Kripos  på åstedet der en mann døde etter knivstikking  i Kongsberg i februar. Torsdag erkjente den tiltalte mannen i 30-åra drapet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ERKJENTE DRAPET: Teknikere fra Kripos på åstedet der en mann døde etter knivstikking i Kongsberg i februar. Torsdag erkjente den tiltalte mannen i 30-åra drapet. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-åra som er tiltalt for forsettlig drap og trusler etter at han skal ha knivdrept en jevnaldrende mann i Kongsberg tidligere i år, erkjente drapet da rettssaken startet i Kongsberg og Eiker tingrett torsdag.

Frem til nå har mannen nektet straffskyld, skriver Laagendalsposten.

DØDSFALL: En døde etter en knivstikking i Kongsberg, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Hendelsen skjedde natt til søndag i en leilighet i byen. Video: NTB ScanpixVis mer Vis mer

Det var 13. februar i år politiet rykket ut til en leilighet i Kongsberg, der de fant en mann skadd etter en knivstikking.

To timer senere ble offeret bekreftet død, etter å ha blitt ført til sykehus med livstruende skader. Den tiltalte mannen i 30-åra ble pågrepet på åstedet.

Ifølge tiltalen skal mannen ha stukket avdøde flere steder på kroppen med en kniv. Begge mennene er somaliske statsborgere, og begge skal ha bodd i Norge i minst ti år. De omtales som tidligere bekjente.

Mannen er også tiltalt for å ha fremsatt drapstrusler mot avdøde og en annen person.

(Dagbladet/NTB)