Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt nabo (63) fikk ikke møte i retten i dag

Det er ille, mener mannens forsvarer.

UTEN KLIENTEN: Forsvarer Johnny Christian Schill (t.h) møtte i dag opp i Nord-Østerdal tingrett uten sin klient.  Her sammen med den hovedtiltalte stefarens forsvarer, Sverre Næss.
UTEN KLIENTEN: Forsvarer Johnny Christian Schill (t.h) møtte i dag opp i Nord-Østerdal tingrett uten sin klient. Her sammen med den hovedtiltalte stefarens forsvarer, Sverre Næss. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): En av de tiltalte møtte i dag ikke opp i Nord-Østerdal Tingrett, der overgrepssaken i Alvdal nå er inne i sin andre uke.

Administrator Tom Urdahl startet dagen med å lese opp et brev fra Sykehuset innlandet:

I brevet kommer det fram at Sykehuset har fått beskjed fra Distriktspsykiatriske sentre Hamar (DPS Hamar) om at de må avslutte samarbeidet om oppholdet for den medtiltalte naboen (63) mens rettssaken pågår.

- Vi har besluttet at han må komme hit i kveld, og det er rekvidert transport for ham, stod det i brevet, ifølge Urdahl.

Den tiltalte mannen, som er den eneste som har erkjent full straffeskyld i overgrepssaken, møtte derfor ikke opp i retten i dag.

- Det er trist at han ikke får være til stede, og ikke får følge rettssaken, sa administratoren etter at han har lest opp brevet.

Ifølge mannens forsvarer, Johnny Christian Schill, er det synd at klienten ikke får følge rettsforhandlingene.

- Han ønsker å følge rettssaken. Det er godt for ham, mye bedre enn han fryktet på forhånd. Derfor er dette ille, sier Schill til Dagbladet.

At samarbeidet ble brutt kom som en overraskende på forsvareren.

- Samarbeidet mellom DPS på Hamar og Sykehuset innlandet er brutt. Min klient skulle egentlig bo på Hamar i tre uker. Nå som han ikke lenger får bo der, blir det vanskelig for ham å kunne møte i retten, sier Schill.

Den tiltalte mannen har fremdeles plass ved døgnenheten DPS Tynset, og Sykehuset Innlandet skriver i brevet at de fremdeles har ansvar for ham.

- Hans ansvarlige lege tillater ikke at han bor på hotell alene, alternativt må han bo der med en sykepleier. Han kan ikke kjøre bil til Elverum hver dag, sier Schill til Dagbladet.

Han legger til at han håper situasjonen vil ordne seg i løpet av helgen.

I morgen er det rettsfri dag i Elverum, det vil si at saken først starter opp igjen førstkommende mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling