ULOVLIG: Etter at motorseilbåten til den franske polfareren Gilles Elkaim og hans nordpolen-ekspidisjon måtte søke ly i Duvefjorden i Svalbard, bestemte de seg for å gå i land og rydde plastsøppelet de så fra båten. Da kom de over døde isbjørner. Her er Elkaim sammen med sin kone Alexia Nezondet. Foto: Privat / «Arktika»
ULOVLIG: Etter at motorseilbåten til den franske polfareren Gilles Elkaim og hans nordpolen-ekspidisjon måtte søke ly i Duvefjorden i Svalbard, bestemte de seg for å gå i land og rydde plastsøppelet de så fra båten. Da kom de over døde isbjørner. Her er Elkaim sammen med sin kone Alexia Nezondet. Foto: Privat / «Arktika»Vis mer

Tiltalt polfarer møtt av død isbjørn og søppel i Svalbards verneområder

Den franske polfareren hevder han ikke kom seg videre med motorseilbåten. Da brukte pol-ekspedisjonen tiden til å rydde i fjæra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Han var tiltalt for brudd på miljølover etter å ha ankret og lagt til i vernede farvann og gått i land på Svalbards naturreservater. Selv hevder den anerkjente franske polfareren Gilles Elkaim at han måtte oppholde seg i verneområdene på grunn av en defekt pumpe på motorseilbåten og uvær.

Denne uka måtte Elkaim møte i Nord-Troms tingrett, for anledningen lagt til Longyearbyen - det administrative senteret på Svalbard.

- Strendene var fulle av søppel

I tillegg til å forsvare sine landstigninger i retten, uttrykte Elkaim også bekymring for det han var vitne til på Svalbard: forsøpling og et dyreliv med utfordringer.

For da Elkaim og hans 47 fot lange seilbåt «Arktika» og to besetningsmedlemmer ankom Duvefjorden utenfor Nordaustlandet i oktober i fjor, ble de sjokkerte, forteller han til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn