SWINGING OSLO: På denne adressen har mannen drevet den såkalte swingersklubben. Mandag må han møte i Oslo tingrett. Foto: Google
SWINGING OSLO: På denne adressen har mannen drevet den såkalte swingersklubben. Mandag må han møte i Oslo tingrett. Foto: GoogleVis mer

Tiltalt sex-klubbeier kreves for 8500 norske og fire (!) svenske kroner

Innehaveren av swingersklubben i et av Oslos noblere strøk skal ha tatt et par økonomiske u-svinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag må innehaveren av en såkalt swingersklubb møte i Oslo tingrett tiltalt for ikke å ha ajourført og oppbevart regnskap i perioden 1. januar 2008 til og med 7. desember 2012.

Ifølge tiltalen ses det som særlig skjerpende sett i lys av «virksomhetens omfang og det lange tidsrommet bokføring er unnlatt. »

En swingersklubb er en organisert form for bytte av sexpartner og gruppesex som foregår frivillig og etter klare regler.
Enkelte opererer som medlemsklubber, mens det også eksisterer også private initiativ.

- Solgte for sterk alkohol Sexklubbens innehaver er også tiltalt for flere ganger å ha solgt brennevin, vin og øl med høyere alkoholinnhold enn 4,75 % på establissementet som er lokalisert like ved det kongelige slott i Oslo.
Ifølge tiltalen skal mannen i 2012 også ha innført alkoholholdige varer til Norge uten fortolling - og dermed unndratt toll og avgifter til en verdi av 10 662 kroner.

Strafferammen for dette bruddet på tolloven er bøter eller fengsel inntil 6 måneder.
 
Fire svenske kroner Statsadvokaten legger også ned påstand om at innehaveren må betale 8516 norske kroner og 4 svenske kroner.
I tillegg er det nedlagt påstand etter straffelovens paragraf 29 der det heter at «den som har begått en straffbar handling som viser at vedkommende er uskikket til eller kan misbruke en stilling, virksomhet eller aktivitet, kan, når allmenne hensyn tilsier det, fratas retten til for fremtiden å ha en stilling eller utøve en virksomhet eller aktivitet.»

Innehaveren av swingersklubben viser overfor Dagbladet til sin advokat. Han har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Det er satt av to dager til saken i Oslo tingrett.