Tiltalt skutt i hodet

Tilstanden til 31-åringen skal være kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte ble skutt på vei fra rettslokalet og ut i politibilen. Skyteepisoden fant sted i Mysen sentrum i ettermiddag.

- Han ble skutt med fire skudd, ett i hodet, sier advokat Jan Kildahl til Dagbladet.no.

Han er forsvarer for den 31 år gamle mannen som i dag stod tiltalt for flere tilfeller av narkotikaforbrytelser og trusler i Heggen og Frøland tingrett. Den tidligere drapsdømte 31-åringen har gjennom en årrekke skutt og skadet, truet og trakassert personer i Mysen.

Da rettsmøtet ble avsluttet i dag, ble advokat Kildahl og aktor Jan Inge Stavang igjen i rettslokalet i andre etasje på rettsbygningen. Kildahls 30 år gamle klient ble ført ut av politiet.

På vei inn i politibilen utenfor, ble 31-åringen skutt med flere skudd på kloss hold.

Fire skudd

- Han ble skutt med fire skudd, ett i hodet.  Han pustet, men var bevisstløs da han ble fløyet herfra i luftambulanse. Tilstanden skal være kritisk, sier Kildahl.

37-åringen som ble pågrepet på stedet skal være samme person som i oktober 2003 slo ned 31-åringen med baton. Også den gang ble 31-åringen livstruende skadet. Den da 28 år gamle Mysen-mannen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med åpent kraniebrudd.

SKUTT: Den tiltalte ble skutt på vei ut fra rettssalen og inn i politibilen. Foto: Glenn Thomas Nilsen
SKUTT: Den tiltalte ble skutt på vei ut fra rettssalen og inn i politibilen. Foto: Glenn Thomas Nilsen Vis mer

Voldsaken mot den tidligere dørvakten skulle for retten i fjor høst, men ble utsatt da ukjente gjerningsmenn skjøt 23 skudd mot dørvaktens rekkehusleilighet. Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadd i skytingen.

Dørvakten har siden skytingen bodd på hemmelig sted med politibeskyttelse.

Voldelig forhistorie

Mannen som nå er skutt har en lang og vanskelig forhistorie.

I 1995 skjøt den da 20 år gamle mannen seg selv i hodet. Nyttårsaften året etter skjøt han sin egen onkel i beinet, og 26 dager senere henrettet han en tobarnsmor med to skudd mot hodet.

Etter å ha sluppet ut av sikring fire år senere, skjøt han - i nødverge - flere skudd på en bensinstasjon i Askim.

Selv har han uttalt til Dagbladet.no at han følte seg forfulgt av politiet.