Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt slo alarm

EGERSUND (Dagbladet): 24-åringen fikk sjokk da han så den nakne kroppen til venninnen. Særlig beina var fulle av sår. Få dager seinere varslet han hennes fostermor. Men det gikk hele to uker før politiet i Egersund aksjonerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte 24-åringen forklarte i retten i går om den siste gangen han var på besøk i den lille eneboligen like utenfor Egersund sentrum. Han hevder den 19 år gamle tiltalte jenta ba sin to år eldre romvenninne om å kle seg naken:

- Hun sa at hvis hun ikke gjorde det, skulle hun hente geværet. Hun (fornærmede) gikk opp i andre etasje og kom ned igjen naken. Det så for jævlig ut, sa tiltalte og gikk.

Etter det gikk han aldri inn i huset igjen, i alle fall ikke lenger enn inn i gangen.

Sosialkontoret

Fornærmedes fostermor, som seinere skal vitne i retten, sa til ham at hun ville ta kontakt med sosialkontoret om det han hadde sagt.

- Jeg fortalte at hun måtte kle seg naken, at de hadde skutt på henne med luftgevær, og at hun ikke hadde det særlig greit der.

- Men hun ble værende i huset? spurte rettens administrator Inger Labråthen.

- Jeg har tenkt på det, men jeg vet ikke hvorfor. Ingen tvang henne til å bli der, svarte tiltalte.

Han er sjøl tiltalt for å ha voldtatt venninnen sommeren 1996, og for sammen med andre å ha tvunget henne til seksuelle handlinger i november samme år.

24-åringen var sjettemann av de til sammen ti tiltalte som så langt har tatt plass i vitneboksen i den omfattende voldssaken i Dalane herredsrett.

I går fortalte også et annet medlem av gjengen om sin rolle i det som skjedde i huset. Tiltalte var bare 16 år da han ble pågrepet.

Den nå knapt 18 år gamle gutten hevder han ikke var der blant annet når jentas kjønnsorganer var skyteskive for erteblåsing, men han innrømmer å ha skutt på henne en gang med luftgevær og blykule.

Like før gjengens harde kjerne ble pågrepet, traff den tiltalte 24-åringen fornærmede i byen. Hun hadde da en skikkelig blåveis. Hun sa hun hadde gått på ei dør:

Forbannet

- Jeg så jo at det ikke kunne være sånn, men jeg sa ingenting.

Resten av gjengen var forbannet over at han hadde meldt fra om mishandlingen, bekreftet tiltalte. De sa til ham at den 19 år gamle jenta ville sende eks-kjæresten etter ham.

- Jeg brydde meg ikke særlig om det, for jeg visste at jeg kunne forsvare meg.

Tiltalte fortsetter sin forklaring i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!