Tiltalt

Lene Bore (50) - moren til drapsmannen og kirkebrenneren Varg Vikernes - er tiltalt for å ha forsøkt å hjelpe sønnen til å rømme fra Ila landsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Varg Vikernes, også kjent som «Greven», soner 21 års fengsel - lovens strengeste straff - for overlagt drap og kirkebranner. Sammen med en mann som soner for grovt ran, planla han å rømme fra fengslet i fjor vår.

Det «Greven» og nynazistene som planla rømningen ikke visste var at Politiets overvåkingstjeneste «lå i buskene» og fulgte hvert steg de antatte medhjelperne utenfor fengselsmurene tok.

100000 kr

Overraskelsen var stor for spionjegerne da en pen og pyntelig kvinne i moden alder plutselig dukket opp i miljøet.

Statsadvokat Walter Wangberg mener, som Politiets overvåkingstjeneste, at det kan bevises at Lene Bore hadde avtalt med sønnen og den kjente nynazisten Tom Kimmo Eiternes at hun skulle overlevere 100000 kroner og sju pappesker med klær og diverse utstyr til en mann slik at rømningen fra fengslet kunne iverksettes.

Tirsdag 8. april i 1997 overleverte moren til «Greven» pengene og utstyret til en ung mann i Parkveien i Oslo. Avtalen var at mannen - som tok imot pengene - skulle levere dem videre til Eiternes.

Spionjegerne innstilte først på at Lene Bore skulle tiltales for å ha støttet en militær organisasjon med penger, noe som er forbudt i Norge. Dette var Riksadvokaten ikke villig til å akseptere. Derfor har Statsadvokaten nå tiltalt henne for forsøk på medvirkning til at sønnen skulle rømme fra fengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer