Tiltalt

RV-politikeren Erling Folkvord (54) er tiltalt for brudd på straffeloven etter en demonstrasjon i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at den tidligere stortingsrepresentanten for RV, sammen med fem meddemonstranter, 9. juli i fjor lenket seg fast og stengte inngangen til forsvarsminister Kristin Krohn Devolds departement i Myntgata i Oslo.

Måtte klippes løs

Aksjonen pågikk i en time og tjue minutter.

Seks polititjenestemenn måtte til før de klarte å klippe løs demonstrantene. De seks demonstrerte mot at norske soldater skulle sendes til Irak.

Folkvord, som opptrådte som talsperson for demonstrantene, har fått et forelegg på 3000 kroner, som han har nektet å vedta.

De fem meddemonstrantene har heller ikke vedtatt sine forelegg på 3000- 4000 kroner og møter i Oslo tingrett 2. mars. Det er satt av én dag til saken.

Nekter straffskyld

Alle nekter straffskyld, etter det Dagbladet får opplyst.

Folkvord, som har representert RV i Oslo i en årrekke, er tiltalt fordi han angivelig «nektet å begi seg rolig bort fra stedet der det foregikk en ulovlig demonstrasjon, til tross for at førstebetjent Isaksen hadde bedt ham om å forlate stedet». Før han ble innbrakt av politiet, holdt Folkvord en appell hvor han krevde at soldatene som skulle til Irak, ble holdt tilbake.

- I stedet for å sende soldater som blir en del av okkupasjonsstyrken, burde Norge støtte det irakiske folkets krav om å få okkupasjonsstyrken ut, sa Folkvord, ifølge Klassekampen.

LENKET SEG FAST: Seks politimenn måtte til for å fjerne disse seks demonstrantene fra inngangen til Forsvarsdepartementet. Til høyre Erling Folkvord.