- Tiltalte er en spesielt krevende kvinne

Det sier den drapstiltalte 53-åringens forsvarer i retten.

VIL BEVISE SELVMORD: Forsvarer Anders Westeng vil under rettssaken søke å vise at Per Gunnar Asheim (57) tok livet av seg selv, og plantet bevis for å få kona dømt for drap. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
VIL BEVISE SELVMORD: Forsvarer Anders Westeng vil under rettssaken søke å vise at Per Gunnar Asheim (57) tok livet av seg selv, og plantet bevis for å få kona dømt for drap. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): - Tiltalte er en spesielt krevende kvinne. Hun oppfattes som intens, pågående, manipulerende og konfliktskapende.

Dette sier Anders Westeng, forsvarer for den 53-årige kvinnen som er tiltalt for overlagt drap på sin mann Per Gunnar Asheim (57) på Tranby utenfor Drammen for to år siden.

- Tok livet av seg Da hovedforhandlingen i rettssaken startet tidligere i dag, nektet seksbarnsmoren straffskyld for drapet, men sa seg delvis skyldig i mishandling av barna, og skyldig i påvirkning av vitner.

Westeng, og medforsvarer Hilde Marie Ims, vil i sitt forsvar søke å vise at avdøde Asheim, som var direktør i Fredriksen-selskapet Frontline, tok sitt eget liv og forsøkte å få kona dømt for drap.

- Det er sterke og faste holdepunkter for at drapsteorien er feil. Vi skal oppklare et drap, men forhindre et justismord, sier Westeng.

Ifølge forsvaret satte Asheim seg natt til 27. mars i konas BMW kabriolet på en parkeringsplass i nærheten av hjemmet på Tranby.

- Der drakk han alkohol, tok piller og røykte. Så satte han bilen i brann med seg selv inni, sier Westeng - som hevder Asheim i forkant plantet sentrale bevis mot kona i deres felles bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.