Tiltalte for babymishandling nekter straffskyld

Bergen: Foreldrene som står tiltalt for å ha mishandlet sin tre måneder gamle datter til døde i 1999, erkjente ikke straffskyld da retten startet sin behandling av straffesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 34 år gamle moren forklarte seg i byretten onsdag. Hun sa at hun ikke hadde noen anelse om hvordan barnet var blitt påført de omfattende skadene som tiltalebeslutningen refererer. I

Ifølge tiltalen var barnet påført knusningsskader i hjernen og en rekke beinbrudd flere steder på kroppen. Moren og barnefaren, som er hennes 39 år gamle tidligere samboer, er begge tiltalt for å ha påført barnet disse skadene.

Moren sa i sin forklaring at deres ett år gamle sønn noen dager før babyen døde hadde kastet en tåteflaske tre-fire ganger mot babyens hode. Ettåringen hadde også kastet en spilledåse mot babyen. Etter at spilledåsen hadde truffet babyens hode, falt den ned på babyens kne. Babyen hadde fått blå merker i hodet etter dette.

Krybbedød

Gråtende fortalte moren i retten at hun hadde mistet et tvillingpar i krybbedød og at barnevernet hadde tatt fra henne omsorgen av to andre barn.

Det var hun selv som fant den tre måneder gamle babyen død i sengen om natten 29. april 1999. Barnet hadde kolikk og gråt mye. Selv var hun utslitt av mangel på søvn, barnepass og husarbeid, fortalte hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer