Tiltalte fortalte ikke foreldrene om graviditeten

Linda Didriksens samboer fortalte ikke foreldrene om graviditeten. Lindas mor forklarer seg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge moren til Linda Didriksen fortalte den tiltalte 21-åringen ikke foreldrene sine om Lindas graviditet.

- Hos hans foreldre hadde det unge paret blitt formanet om at de var for unge til å skaffe seg barn, og at de måtte være forsiktige, sa Anita Didriksen i Salten tingrett onsdag.

Linda Didriksen ble funnet drept i Storvikskaret 1. juni 2001, nøyaktig ett år etter at hun forsvant fra Ørnes. Den tidligere samboeren har forklart at hun gikk til kiosken og aldri kom tilbake. Påtalemyndigheten mener at 21-åringen drepte henne i deres felles leilighet, og skjulte liket etterpå.

Anita Didriksen har tirsdag og onsdag avgitt et vondt vitnemål i saken mot 21-åringen. Den sterkt sorgpregede moren har, i tillegg til bistandsadvokat, med seg en medhjelper som sitter rett bak henne når hun vitner.

Anita Didriksen fortalte også retten at hun tidlig følte at tiltalte ikke «fortalte alt». Hun og familien reagerte også på hans manglende engasjement i letefasen. Hun fortalte også retten at hun hadde reagert på en av hans politiforklaringer, der han hadde fortalt politiet at han hadde et halssmykke med ring i, til minne om Linda.

- Linda hadde klaget på at han brukte et slikt smykke, som var fra et av hans tidligere forhold, sa moren.

(NTB)

<B>DREPT: 21 år gamle Linda Didriksen var gravid da hun ble drept.